A weboldalunk külső szolgáltatója karbantartási munkálatokat végez szerverein július 25 23:30 és július 26 06:00 óra között. A karbantartás érintheti az oldal szolgáltatásait és elérhetőségét ez idő alatt. Megértésüket köszönjük!

Már 400 kúton tankolható E85 üzemanyag

Újabb kúton lehet E85-öst tankolni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legújabb, immáron négyszázadik E85 kútoszlop megnyitása jól mutatja a bioetanol-hálózat dinamikus bővülését, és országos lefedettséget biztosít a környezettudatos autózás számára.

Az E85 üzemanyag nagykövete és elkötelezett híve, Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyző részvételével ünnepelte a Green Power E85 Kft a zöld autózás újabb fontos mérföldkövét, a 400. hazai E85-ös kútoszlop átadását. Az esemény dátuma egybe esett Talma 30. születésnapjával, így a legnagyobb hazai bioetanol forgalmazó az ünnepi alkalomból fel is köszöntötte a versenyzőt. „A négyszázadik bioetanol kútoszlop átadása nagyon fontos lépés a hazai bioetanol gyártás és forgalmazás számára. Ez azt jelenti, hogy az autósok immár minden negyedik üzemanyagkúton elérhetik ezt az olcsóbb és zöldebb üzemanyagot. A hazánkban gyártott bioetanol munkahelyeket teremt a mezőgazdaságban. Országos szinten az etanol ipar akár 30 ezer munkahely fenntartását teszi lehetővé, közvetve pedig 100 ezer ember megélhetését segítheti.” – mondta el Héjj Demeter, a Magyar Bioetanol Szövetség elnöke.
Hirdetés
A témáról bővebb cikket partnerünk, az AutoPRO oldalán olvashatnak[/url]
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 15:24
  Permalink

  Azért túlzás kissé hogy minden negyedik kúton lehet tankolni E 85-öt.Ha jól tudom csak az Agip-nál,illetve a a maszek benzinkutak forgalmazzák.Sajnos azt is tapasztaltam időnként külömbség van bioetanol és bioetanol között.Valószínűleg vizezik.

 • 2017.10.31. at 15:24
  Permalink

  Termőföld van éppen elég ennyi embernek, sőt még többet is elbírna. Gabonából túltermelés van, nem szűkösség miatt éheznek emberek, hanem a profit miatt. Továbbá olyan gabonából is lehet etanolt gyártani, ami emberi fogyasztásra és takarmányozásra is alkalmatlan, pl.: fuzáriumos.

 • 2017.10.31. at 15:24
  Permalink

  Jó lenne ezt a környezettudatos autózás szöveget, meg a bioetanol népszerűsítését befejezni. Ez egy zsákutca, és ahogy egyre nagyobb szinteket ölt a kereslet rá, úgy veszi el az emberiség ÉLELMEZÉSe számára nélkülözhetetlen, a népesség méretéhez képest így is kevés termőföldet tőlünk. Az élelmiszerek egyre csak drágulni fognak és egyre nagyobbak lesznek az éhínségek. Ebbe Ti még nem gondoltatok soha bele? Németországban például már nem véletlen kezd lecsengeni ez a bioetanol-baromság, ők kezdik belátni…
  Persze gondolom, ez egy PR-cikk volt, bár ez nincs jelezve, tudod: (x)

Vélemény, hozzászólás?