Már a Nordschleifén tesztelik a tágasabb Priust

Először kémfotókon a következő generációs Toyota Prius+

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hagyományos fivérének futurisztikus arcával, de a Lexus NX dögös hátsójával kapták le a következő Prius+ tesztautót, egyelőre álcázva.

Nagy siker lett a negyedik generációs Toyota Prius, konnektoros változata pedig a legnagyobb számban eladott plug-in hibrid jelenleg. Magabiztosan fordíthatták hát figyelmüket a japán mérnökök a Prius+ fejlesztése felé, a legfrissebb kémfotók pedig arról árulkodnak, hogy éppen ezt is tették. Hol máshol, mint a Nordschleife aszfaltcsíkján kapták le a még vastagon álcázott tesztpéldányt, amint éppen határain autóztatják. Az összezavaró gúnya ellenére is jól kivihető a Prius IV orra, ami viszont meglepő, hogy úgy látszik, dobják az egyterűs formavilágot és inkább - a piaci igényekre reagálva - az emelt hasmagasságú crossoverek irányába viszik el. Mindez addig nem is baj, amíg megmarad az előző generáció tágas utastere.
Hirdetés

Hátrafelé haladva fantáziadús ablakokat, finom szárnyat és 3D hatású, már vízszintes elrendezésű hátsó lámpákat is kivehetünk. Gyanús, hogy a Lexus NX farát úgy, ahogy van, ráültették, tehát még változhat a far. Annyi biztos, hogy az új Prius+ dögösebb lesz, mint valaha, az egyenes tetővonal pedig remélhetőleg marad és akkor a tágas fej- és csomagtér is garantált. Jó eséllyel a Prius IV hajtásláncát örökölheti, így technikai fronton nem várható drasztikus változás. Az új Prius+ jövőre debütálhat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?