Már a Renault is suvokkal sportosítana

A Renault Sport kezelésbe venné a Kadjart és a Capturt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy pár év és jöhetnek a sportos Renault suvok. A sportrészleg vezetője szerint még vizsgálják a fogadtatást, de ezt vehetjük egy igennek.


Patrice Ratti, a Renault Sport vezérigazgatója a brit Autocar riporternék elárulta a francia gyár legújabb terveit. A tavaly 35 ezer autóval fél milliárd fontos forgalmat bonyolító részleg vezetője úgy fogalmazott, hogy még vizsgálják a suvok sportosításának a lehetőségét. Nem kell sokat kutakodni, elég ha felidézzük a konszerntárs Nissan, annak is a Nismo sportrészlegének terveit. A Nismónál is hasonlón törik a fejüket. Ha a Navarából nem is, de a Qashqaiból biztos ki fognak hozni egy sportosabb változatot, a vele műszakilag azonos Renault Kadjar francia versenyszínbe öltöztetése innentől nem lenne nagy kihívás.
Hirdetés
A másik érv a sportosítás mellett a dübörgő piac; a legtöbb vásárló ilyesmi suvra, vagy crossoverre ácsingózik. Kérdés, hogy a Renault Sport hithű vevői - akik a túl puhának tartott Clio RS-ből "kikényszerítették" a legújabb, a Clio RS 220 verziót - mit fognak szólni ehhez?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?