Már a Rolls-Royce Phantom hűtőrácsa is világít!

A kissé bazári világító maszk mellett archaikus elem is került a friss Phantomra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Félidei frissítésnek vetették alá a Rolls-Royce csúcsmodelljét, ami csak apró részleteiben újul meg, de mindezt elég látványosan teszi.

Formatervezési állócsillag a Rolls-Royce Phantom, a hetedik nemzedék 2003-as bemutatása óta szinte változatlan formában készül a luxusautó. Az öt éve futó nyolcadik felvonás is megérett a frissítő kúrára, ami drámai változást nem hozott, de a látvány mégis magáért beszél.
Hirdetés
A legszembetűnőbb változás a kivilágítható hűtőrács, ami a Rolls-Royce régi eleganciájának fényében kissé bazári megoldás, de manapság van rá igény, több más gyártó is kínál ilyen extrát. Az első fényszórókat is összekötötték, de szerencsére nem egy LED sorral, csak egy króm csíkkal, ami egy vonalba került a nappali menetfénnyel. Új alufelnivel is kérhető a Phantom, ami a 100 évvel korábbi modellek kinézetét idézi fel, illetve az ablakkeret és a hűtőrács krómozása már sötét árnyalatban is rendelhető. Az utastérben a vastagabb kormány az egyik újdonság, amit a tulajdonosok egy része nem fog megtapasztalni, inkább a hivatásos sofőr kezeinek lehet jobb a húsosabb karima. A másik újdonság a gusztusos fehér belső, ami még jobb térérzetet eredményez, bár ebben sosem volt hiány egy Rolls-Royce-ban. A motor továbbra is a 6,75 literes V12-es, a Rolls szempontjából szerencsés, hogy időközben kikopott a BMW M760i, így a konszernen belül csak a brit szárny kínál tizenkét hengeres motort.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?