Már az árát is tudjuk a Honda e-nek, nálunk is rendelhető!

Állami támogatással 10 millió forint alá fér a Honda e ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Frankfurti leleplezés után azt is elárulta a Honda, hogy mennyiért fogja kínálni első villanyautóját. A Honda e nálunk az állami támogatással 10 millió forint alatt megcsíphető lesz.


Bár az nem újdonság, hogy a Frankfurti Autószalon az elektromos autókról szól, az viszont igen, hogy a gyártók már szériakész modelleket hoznak, amelyek már jövőre megkaparinthatók lesznek. Szükség is van erre, hiszen a gyártóknak csakis elektromos modellekkel van arra lehetőségük, hogy a jövőre előírt 95 g/km CO2 emissziós átlagot hozzák. A Volkswagen ID.3 kapcsán még csak a nyugat-európai, 30 ezer eurós alapárat tudjuk, a Honda azonban az "e" névre hallgató elektromos kisautója kapcsán már a hazai indulóárat is elárulta. Nálunk a 1,5 millió forintos állami támogatással a 9 599 000 forintba kerül a 136 lóerős alapverzió, de gazdagabb felszereltséggel és 154 lóerőre növelt teljesítményű motorral 10 999 000 forintért egy Advance változat is elérhető.
A Honda már dolgozik finanszírozási konstrukciók kidolgozásán is, amivel kedvező havi díjak mellett lehet elérhető az üzemanyag helyett csak áramot igénylő autó. Mivel Angliában, Franciaországban, Németországban, illetve Norvégiában már a - majdnem sorozatkész - prototípus bemutatása utána lehetőségük volt a vevőknek jelezni a vásárlási szándékukat, ők a mai naptól kezdve véglegesíthetik a megrendelésüket a helyi márkakereskedőjüknél, hogy a tervek szerint 2020 első felében átvehessék az elektromos Hondát.
Hirdetés
Nálunk a mai nappal kezdődően van lehetőség a Honda e és a Honda e Advance megrendelésére a Honda dedikált márkakereskedőinél, a jelenlegi remények szerint jövőre meg is érkeznek az első példányok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?