Már benzinkutakon is ellenőrizhetik az autókat, büntetés nélkül

Látni és látszani kampány: egyre több helyen ellenőrizhetők az autók

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az ORFK-OBB évek óta tartja meg az autókat és az autósokat a téli közlekedéshez felkészítő Látni és látszani kampányát. Egyre többen segítik benne, érdemes élni az ellenőrzésekkel.

Közeledik a téli időszámítás, a hét végén, egészen pontosan vasárnap hajnali 3 órakor egy órával vissza kell állítani az órákat. Ez bizony azt jelenti, hogy még korábban fog ránk esteledni, még többet fogunk sötétben autózni. Fontos ilyenkor az autók (és az összes egyéb közlekedési eszköz) világítóberendezéseinek ellenőriztetése, valamint persze az autók általános téli felkészítése is.
Hirdetés
Fontos, hogy az autón az évszaknak megfelelő, jó állapotú gumiabroncs legyen, ahogyan az is, hogy a fagyásra hajlamos folyadékok (hűtőfolyadék és szélvédőmosó) fagytűrő legyen, de szintén érdemes ellenőrizni az ablaktörlőlapátok és a szélvédők állapotát is. Ezek ellenőrzése nem nagy dolog, ráadásul az ORFK OBB évek óta indított Látni és látszani kampányában idén is több szerviz áll rendelkezésre a díjmentes ellenőrzés kapcsán. Sőt, idén nem csak autószervizek, hanem OMV benzinkutak is csatlakoztak, ahol díjmentesen ellenőrzik az autókat, hogy azok megfelelően látszódjanak, azokból megfelelően kilássanak a sofőrök. Nem csak az autók ellenőrzésében, hanem a látáshoz szükséges érzékszervünk, szemünk gyors vizsgálatában is segít a Látni és látszani kampány. Akár optikusok segítségével, akár az OMV kutakon, amelyekhez a szemvizsgálatokról ismerős csökkenő betűméretű "olvasótáblát" és az ellenőrzéshez szükséges instrukciókat is kihelyeztek. Hogy mely töltőállomásokon, mely autószervizekben és mely optikusoknál él az ingyenes átvizsgálás, arról szokás szerint a latnieslatszani.hu címen elérhető weboldal ad információt. Csak javasolni tudjuk, hogy keressen fel mindenki egy-egy ellenőrzőpontot, de persze azt is, hogy legalább hetente nézzük végig autónk világítótesteit, hogy biztosan világítson az összes lámpa, még a harmadik féklámpa is!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?