Már biztos, lesz Audi Q9-es

Városi törpe nem, de batár SUV lesz az Audi kínálatában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Q7-es már rég nem tűnik olyan bántóan túlzónak, mint bemutatkozásakor, de az Audi rákontráz: megerősítették, lesz Q9-es.


Nagyon nem is lepett meg minket, hogy megérkezett a hivatalos megerősítés, lesz Audi Q9-es. A piac igényli a SUV-okat minden méretben, főleg ha prémiumtermékek. Ezt Ingolstadtban is jól tudják, és úgy készülnek, hogy a folyamatosan bővülő Q-sorozat fogja kitenni 2020-ra az eladások 45 százalékát. Az Audi kicsit le van maradva, mert a Bentley rég várt SUV-ja már majdnem készen van, a Lamborghini (ami a VW konszernen belül az Audi fennhatósága alá tartozik) is mozgolódik már, de a BMW az X7-essel is a lovak közé csap batár SUV fronton, és jön a hosszított Range Rover is. Nem kell azért félteni az Audit, mert minden ütőkártya a kezében van a koros, de ma is kapós Q7 leváltása is úton van, a Q9 meg nyilván vele közös műszaki alapokra épül majd.
Hirdetés


Rupert Stadler Audi-vezér úgy fogalmazott, hogy a Q9-cel nem az a céljuk, hogy válaszoljanak a többi prémiumgyártó új termékeire, hanem a saját útjukat járják. Magas lóról beszél, de bőven megteheti. Ha bemutatkozik a Q9, egészen biztosan lesz belőle e-tron plug-in hibrid változat is. Stadler viszont azt is mondja, nincs szüksége a cégének az A1-nél kisebb autóra, ezért nem fogják elkészíteni a VW up! négykarikás verzióját. Ha mégis lenne ilyen, akkor gondban lennének a névadással. Pedig vicces lenne például az Audi A0 vagy az A-1 típusnévként.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?