Már csak egy magyar van versenyben a Dakar-ralin

Dakar: késhegyre menő csata a motorosoknál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szalayék defekteket kaptak, mégis remekeltek, Darázsiék minden bizonnyal kiestek, Robby Gordont kizárták, Coma és Despres gyilkos csatát folytat.


Szerdán a motorosoknál Barreda Bort - sérült, fájó jobb lábbal is - első Dakar-szakaszát nyerte Iquique és Arica között, az élen az "ősi" rivális Despres-t és Comát alig 21 mp választja el egymástól. A quadosoknál Maffei volt a napi leggyorsabb, az összetettben a helyzet változatlan, élen a Patronelli-tesók, Alejandro diadala borítékolható.
Az autósoknál Roma győzött, Gordon és Holowczyc rontott, Peterhansel növelte az előnyét. Robby Gordont egyébként kizárták egy korábban észlelt szabálytalanság miatt, a döntést persze megfellebbezte, de Al-Attiyah kiesése után sanszos, hogy a másik Hummer is megy a levesbe.
Vendégek a Volkswagennél
A Dakar-rali vasárnapi pihenőnapján a versenyzőknek néhány ismert látogatója is akadt: a Forma-1-es legenda Jacky Ickx mutatta meg Rudolf Schenkernek, a Skorpions együttes rockerének és a világbajnok ökölvívó Dariusz Michalczewskinek (a Tigrisnek), hogyan kell biztonságosan vezetni egy Amarokot.
"Hihetetlen, hogy milyen könnyű vezetni az Amarokot, ez a jármű jobb mint az első menetben kiütni valakit" - állította a Tigris, aki Lengyelországból utazott oda, hogy megnézze a ralit és tesztelje az Volkswagen Haszongépjárművek autóját. A márka nagykövetét, Jacky Ickxet is meggyőzte az Amarok: "A rövid gyorsulási idővel és a folyamatos négykerékhajtással az emelkedők könnyen kezelhetők voltak, ráadásul mindez nagyon alacsony fogyasztással párosult" - mondta az F1-legenda.
A gitáros Rudolf Schenker már második alkalommal járt a Dakaron, és nagy örömet szerzett neki a táborban tett villámlátogatás. "Semmi sem izgalmasabb, mint ahogy az Amarok megrengeti a versenypályát" - nyilatkozta a zenész. A tábornál Schenker és Michalczewski előadtak egy rögtönzött duettet is, a Scorpions egyik slágerét a Rock You Like A Hurricane-t. Három széllovas is vendégeskedett Chilében. Björn Dunkerbeck, Klaas Voget és Robby Swift is vezettek egy Volkswagen Craftert az Atacama sivatagban, hogy teszteljék a terepjáró képességét és szörföljenek a dűnék között.
A Volkswagen Haszonjárművek harmadik alkalommal hivatalos támogatója a Dakar-ralinak. Ez idő alatt 30 Amarok, 8 Multivan PanAmericana és egy Crafter 4Motion áll a Amaury Sport Organisation (A.S.O.) rendelkezésére.[/szlista]
[/keret]
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?