Már családok is élvezhetik az elektromos Berlingót

Ötszemélyes a Citroën legújabb elektromos autója, az E-Berlingo Multispace

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Villanyautóval bővült a Citroën kínálata, a már egy ideje piacon lévő elektromos Berlingo palettáját szélesítették. Áruszállító mellett családi autóként is kapható lesz.


Érkezett egy új modell a Citroën palettájára, méghozzá a Berlingo kínálata bővül egy új, teljesen elektromos kivitellel. Az E-Berlingo Multispace csak ebben a formájában új, mivel Berlingo már néhány éve kapható elektromos hajtással, de csak áruszállítóként. Ezzel már nem csak a C-Zerót, hanem egy nagyobb, ötszemélyes elektromos autót is kínálnak a franciák. A dupla tolóajtós E-Berlingo Multispace a már ismert technikát használja, akkumulátorait kétfelé osztották, a hátsó tengely köré kerültek és összesen 22,5 kWh áramot képesek tárolni.
Hirdetés

Motorja 67 lóerőt és az első pillanattól kezdve 200 Nm nyomatékot teljesít. Hatótávolsága a gyári értékek szerint így 170 kilométerre adódik. 80%-ra 30 perc alatt tölthető, de 15 perc alatt gyorstöltőn akár 50%-ra is feltornázható az akkumulátorok töltöttsége, normál háztartási hálózatról 8 órába telik egy teljes töltés. Az E-Berlingo Multispace ugyanolyan praktikus, akár a hagyományos hajtással szerelt kivitelek, csomagtere alapesetben 675 liter, de a hátsó sor ledöntésével akár 3 köbméteres rakteret is kaphatunk. Az E-Berlingo Multispace az év második felében érkezik a piacra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?