Már épül, mindjárt nyílik az Autó, Motor és Tuning Show

Fizetett hirdetés

Tuning és közlekedésbiztonság - karöltve jár az Autó, Motor és Tuning Show-n

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E hét végén, már péntek reggel nyílik az év legnagyobb autós rendezvényének számító, egy jeggyel 8 különféle kiállítást ajánló Autó, Motor és Tuning Show.

A hónap eleje óta harangozzuk, s most már szinte itt az idő, mármint a nyitás ideje, péntek reggel 9-kor kitárja kapuit a hazai, nagybetűs Autószalont újjáélesztő Autó, Motor és Tuning Show, ahol idén nem csak a tuning, de a szériaautók is főszerepet kapnak. Hogy mást ne mondjunk, még hazai premier, a gyárilag különleges Citroën DS3 Cabrio megjelenése is jut a Hungexpo területére, s miként azt írtuk, a Carstyling.hu Tuning Show-ból kinőtt esemény idén egyszerre nem kevesebb mint 8 különálló tárlattal várja látogatóit - péntektől vasárnapig reggel 8-tól este 7-ig, illetve zárónapján csak 6-ig.
Jegyek még mindig, természetesen a helyszínen is kaphatók, de ahogyan ígértük, cikkeink követői között 50 darabot ki is sorsoltunk, a nyertesek már meg is kapták a belépőket, melyekkel ingyen látogathatnak ki e hétvégén a Hungexpo területére. A többi vendéghez hasonlóan láthatják, miként épül át igazi tuningautóvá egy Mustang, miként rázza akár fenekét vagy bármi egyebét a Pornó-Benz, ám a rendezvény nem csak amolyan ereszd el a hajam buli lesz, hanem lesz komoly része is. Az évente több tízezer látogatót elérő esemény fontos üzentet kíván átadni a közlekedőknek, nem mást, minthogy egy jármű birtoklása vagy használatának lehetősége nem csak a közlekedés szabadságát jelenti, hanem nagy felelősséggel is együtt jár - idén éppen ezért kiemelt hangsúlyt fektet az AMTS a közlekedésbiztonság és a balesetmegelőzés témakörére is.

Az Autó, Motor és Tuning Show üzenete ezért nem más, mint amit az Autós Nagykoalíciótól már jól ismerünk: „Aki reggel elindul, este érjen haza!” Mindezek szellemében számos meghívott kiállítóval, tanító szándékú bemutatóval, valamint interaktív programmal készültek erre az évre a szervezők. Ezen programok a motorizált közlekedéssel csak most ismerkedő fiatalok, valamint a „rutinos rókák” hasznára is válhatnak a mindennapokban.
A G-Pavilon 207-es standján állít ki a közúti balesetek számának csökkentésére létrehozott BRFK-FBB, standján egy motoros baleset helyszínét illusztrálva, míg a 408-as standon a Magyar Mentőmotor Alapítvány foglal helyet, elsősegély-nyújtási ismeretekkel és gyakorlatokkal ellátva a látogatókat.
Az A-pavilon 84-es standján található majd meg az ORFK RSZKK Gépjármű-vezetéstechnikai Alosztálya, egy itthon egyedülálló borulásszimulátor segítségével, melyben bárki átélheti, mivel is jár egy fejre állt autóból kikászálódni. Ugyanakkor a kívülállók megtanulhatják, hogyan kell szakszerűen kiszabadítani ebben a helyzetben valakit a biztonsági övből.
Hirdetés
Szintén az A-pavilonban lesz megtalálható a világ egyik legkorszerűbb közlekedésbiztonsági központjának számító Driving Camp standja. A több mint 20 év vezetési és vezetésbiztonsági tapasztalatára épülő intézménytől a helyszínen mindenki hasznos információkhoz és lehetőségekhez juthat a színvonalas vezetéstechnikai tréningek tekintetében.
A szabadtéri Stunt Riding Pálya egyik attrakciója lesz a naponta egyszer megtekinthető biztonsági és mentési bemutató, ahol baleseteket és éles mentési helyzeteket tekinthetnek meg az érdeklődők, motoros rendőrök, mentők és profi kaszkadőrök segítségével.
A G-pavilon 204-es standján, valamint szintén a kültéren található meg a Safety Hungary motoros oktatóközpont csapata, mely saját ügyességi pályán ad lehetőséget a motorosoknak vezetésbiztonsági gyakorlatok, valamint trükkök elsajátítására.
A biztonságos motorozás, mint hasznos alternatív közlekedési forma népszerűsítése, valamint a motorosokkal szembeni előítéletek eloszlatása szintén az Autó, Motor és Tuning Show fontos küldetései közé tartozik, a cél egyértelmű: autózzunk, motorozzunk, közlekedjünk jobban, okosabban, biztonságosabban. Az üzenet elsajátításához az Autó, Motor és Tuning Show nem iskolapadot, hanem kellemes hétvégi programot ajánl, a tudáson később akár saját vagy autós/motoros társunk élete múlhat. Aki teheti, éljen a lehetőséggel!
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?