Már foglalható a Skoda Enyaq, érkezik belőle a Coupe is!

Olyan vagány Skoda érkezhet, mint amilyen a faros Rapid volt

Múlt héten debütált a Skoda Enyaq, már a hazánknak jutó első 100 példányra is fel lehet iratkozni, de érkezik a villany SUV kupésított változata is.

A Skoda már múlt héten, az első MEB platformos modelljüknek számító Enyaq iV debütálásakor megjegyezte, hogy további érdekességeket is tartogat a sorozat kapcsán. Két dologra lehetett számítani, egyrészt a Kodiaqéhoz hasonló hétüléses változatra, ami hazánkban különösen érdekes lenne a nagycsaládosok 2,5 millió forintos vásárlási támogatása miatt, ám ilyet egyelőre nem tervez, vagy legalábbis nem kommunikál a Skoda. A másik pedig a Vision iV tanulmányautóhoz hasonló kupésított változat. Jelentjük, ilyen lesz! Míg a sima Enyaq iV első 100 magyarországi példányára már gyűjti is a megrendelőket a Skoda, pontosabban lehetőséget ad feliratkozni azok számára, akik mindenképp meg szeretnék kapni már jövőre elektromos Skoda SUV-jukat, a gyártó már a még álcázott Enyaq kupé fotóit is szivárogtatja.

Amennyire vagány volt a nyolcvanas években a Skoda 130 Rapid, olyannyira vagány lehet az Enyaq iV Coupe (a név még messze nem biztos!).

A Skoda egyébként az Audi e-tron esetén már látott módszert követi, a normál SUV után jött ott is a Sportback verzió, ami ráadásul feláras is. A taktika alighanem a Skodánál is beválhat, pláne az alapból hátsó, erősebb verzióval összkerékhajtással. Fotók forrása: csakaskoda.hu
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?