Már gyártják a második elektromos Volvo modellt Belgiumban

Legördült a gyártósorról az első Volvo C40 Recharge

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2030-ra csak elektromos modelleket fog gyártani a Volvo, ennek a folyamatnak a része a C40 Recharge is. Az új SUV-kupé annak a tisztán elektromos típusokból álló modellsorozatnak a második tagja, amellyel a Volvo a cégcsoport jövőjét kívánja megalapozni.

2040-re klímasemlegessé válna a Volvo, de ehhez először még villanyosítania kell a teljes kínálatát 2030-ig. Ennek a folyamatnak a része az új C40 Recharge is, amelynek a napokban kezdődött meg a gyártása. A C40 Recharge mozgatásáról két villanymotor – egy elöl, egy pedig hátul – gondoskodik, áramot pedig egy 78 kWh kapacitású akkupakk biztosít mindehhez. Villámtöltéssel mintegy 40 perc alatt 10-ről 80%-os szintre tölthető az autó, várható hatótávolsága pedig körülbelül 420 km. Az új orrkialakítás az elektromos Volvók új formanyelvét képviseli, a fényszóró pedig amellett, hogy gyönyörű, LED pixeles technológiával teszi nappallá az éjszakát. Az Android alapú infotainment rendszert a Volvo a Google-lel közösen fejlesztette ki, beépített Google alkalmazásokat és szolgáltatásokat kínál, a Google Térképtől kezdve a Google Asszisztensen át a Google Play áruházig.
Hirdetés
A modell exkluzív színekben és dekorelemekkel kapható, hogy minél nagyobb célközönséget érhessen el, részben ezt segíti a tény is, hogy ez az első olyan Volvo modell, amely teljes mértékben bőrmentesen készült. „A C40 Recharge márkánk jövőjét testesíti meg.” – mondta Javier Varela, a cég ipari tevékenységekért és minőségért felelős alelnöke. „Gyártási tevékenységeink és a beszállítóinkkal folytatott, szoros együttműködések kulcsfontosságúak ahhoz, hogy valóra válthassuk a villamosításra és a klímasemlegességre vonatkozó, jövőbeli célkitűzéseinket. A genti gyár felkészült a tisztán elektromos jövőre; az üzemnek az elkövetkező évek során fontos szerepet szánunk globális ipari hálózatunkon belül.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?