Már hotrodból is van elektromos

Valószínűleg az első elektromos hotrod készült most el, aminek a motorja nem is autóba való

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gondolni is furcsa arra, hogy egy olyan kategóriában, ahol a minén nagyobb hang és az önző benzinégetés alapvetések, villanymotor hajtsa az autót, mégis elkészült az elektromos hotrod.

Szerencsére már nem kell elképzelnünk azt, milyen lesz a világ, ha már a tuningautókban is elektromos motor lesz. Egy amerikai srác megépítette azt, amitől valószínűleg a hotrodosok szívrohamot kapnának, ha megjelenne egy rendezvényen, de végül is, ebben a stílusban az a szép, hogy mindenkinek megvan a maga kattanása. Rich Benoit nem kimondottan hotrodos, inkább kísérletező kedvű szerelő, akinek szöget ütött a fejébe a gondolat, hogy építeni akar egy elektromos hotrodot. Csak úgy. Az eredeti terve szerint használt Tesla alkatrészekből építkezett volna. Szerzett egy olcsó, már eleve épített Ford A Modellt, majd elkezdte hozzá összevadászni az alkatrészeket. Csupán az érdekesség kedvéért építette, így a költségeket is minimálisan akarta tartani, a Tesla alkatrészek pedig használtan is drágák, ezért másfelé kezdett el keresgélni. Vett egy Zero e-bike-ot, vagyis egy elektromos motorkerékpárt 3200 dollárért, ennek az alkatrészeiből akarta felépíteni az autóját.
Hirdetés
Szakértőket kérdezett meg előtte, mit, hogyan érdemes, de mindenki megpróbálta lebeszélni róla, miután az apró villanymotor szerintük nem lett volna képes megmozdítani az autót. Rich-nek ez csak a megfelelő kihívást jelentette, amit meg is tudott oldani, egy háromfokozatú kézi váltóra erősítette rá a villanymotort. Ezzel nem csak elindulni képes, de el tudja érni a 80 mérföld/órát és még gumit is tud égetni vele. Nagy kihívásnak tűnt a gázpedál megoldása is, át kellett volna alakítani teljesen a vezérlést hozzá, ezért, hogy a költségek minimálisak maradjanak, a motor eredeti gázkarját használta a gázpedálhoz sodort acéldróttal erősítve. A végeredmény egészen... különleges, és végül is jön, megy, megáll, hotrodnak néz ki, csak egy ordító V8-as helyett egy doboznyi akkumulátor lóg ki az orrából. Rich nem mostanában építette, de a téma ismét felkerült az internetre a Ridiculous Rides nevű YouTube csatorna jóvoltából, érdemes megnézni a videót is!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?