Már itthon is rendelhető az elektromos Skoda SUV, mutatjuk árait

Nem lett olcsóbb a Skoda Enyaq, mint a Volkswagen ID.3

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már konfigurálható a Skoda Enyaq, azaz a márka első dedikált villanyautója. Mutatjuk a magyarországi árakat!

A napokban már meg-megjelentek a Skoda Enyaq hazai árai, ám hivatalos forrásból még tegnap sem volt elérhető (pedig direkt rá is kérdeztem), az újdonság ma jelent meg a márka konfigurátorában, s az elektromos SUV-t természetesen nem adják olcsóbban, mint a Volkswagen ID.3-at. Miként azt bemutatójánál kifejtettük, alapjuk azonos, a Volkswagen MEB platformja. Ahogyan az ID.3 esetén sem érhető még el a teljes kínálat, úgy az Enyaq kínálata is a két középső verzióval, a 180 lóerős 60-assal és a jelenleg elérhető ID.3-assal azonosan 204 lóerős 80-assal nyit. Az 50 iV alapverzió 148, az összkerekes 80x iV 265, míg az RS iV 306 lóerőt mozgósít majd - további adatok bemutatónknál. Az Enyaq 60 iV alapára 15 429 230 forint, a 80-asé viszont 17 960 340 forint, ami már érezhető különbség a hozzá hasonlóan 204 lóerős ID.3 14 188 440 forintos árához mérten, igaz, a Skoda hagyományai szerint a konfigurátorban (jelen esetben 600 ezer forintos) árkedvezmény is választható, így az Enyaq alapárát mégiscsak be lehet vinni 15 millió forint alá, így pedig akár az 500 ezer forintos állami támogatás is elérhető lenne hozzá, már amennyiben lenne még olyan.
Hirdetés

Az ID.3-hoz mért felár nem alaptalan, csaknem 40 centivel hosszabb, tágasabb, eleve divatos SUV modellről van szó, ami még vontatási képességgel is rendelkezik. A 80 iV WLTP szerint már 510 kilométeres hatótávot ígér, a 60 iV verzió megfelelő adata 390 km. Kíváncsian várjuk, a gyakorlati tapasztalat is fogja-e ezt igazolni, ám jelenlegi információink szerint az első menetpróbára ugyanúgy jövő évig kell várnunk, ahogyan a piacnak is az első ügyfélautókra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?