Már majdnem készen áll a Bentley az újabb csúcsdöntésre

Világrekordot akar dönteni a Bentley a Pikes Peaken

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bemutatták annak a Bentley Continental GT-nek a versenyre szánt fényezését, amellyel a brit márka megpróbál csúcsidőt futni a Pikes Peaken.

Úgy tűnik, megjött a kedve a hegyiversenyzéshez a Bentley-nek, miután tavaly a Bentaygának sikerült rekordot döntenie a legendás Pikes Peaken. A sorozatgyártású szabadidő-autók között ugyanis közel két perccel megdöntötte az eddigi rekordot a böhömnagy SUV, ami 10 perc és 49,9 másodperc alatt teljesítette a távot, 107 km/h átlagtempót autózva. A 100 éves fennállását ünneplő márka idén a Continental GT-vel szeretné megismételni a sikert, szintén a sorozatgyártású járművek kategóriájában. Ehhez a jelenlegi 10 perc és 26,9 másodperces időnél kell gyorsabban felérni a csúcsra. A verseny nehézségét jól mutatja, hogy már eleve a rajt is 2790 méter magasan van, a cél pedig 4230 méteren, ahol már csak harmad akkora a levegő sűrűsége, mint a tengerszinten. A hőmérséklet is hirtelen változik, a magasban már hó is előfordul, Rhys Millen, a versenyző pedig oxigénpalackot is magával visz az autóban, amelyből szippanthat, ha szükséges.
Hirdetés
Millen egyébként igazi legenda már, sokan szimplán a hegy királyaként emlegetik, annyi rekord fűződik a nevéhez és úgy ismeri a helyet, mint a tenyerét. Új versenyautójának egyelőre csak a fényezését, illetve matricázását mutatták meg, a versenygép még fejlesztés alatt áll, de június 30-ra elkészül, hiszen akkor rendezik meg a Pikes Peak-i hegyiversenyt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?