Már megint a Mustangért izgulunk, most a fogyasztása miatt

A hatodik generációs Ford Mustang állítólag többet eszik elődjénél

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Korábban a túlsúly-balhéról kiderült, kacsa. Vajon ez a fogyasztásos rémhír igaz lesz?


A Mustang6G semmi mással nem foglalkozik csak az új, hatodik generációs Mustanggal. Kicsit talán túlzottan rá vannak pörögve a témára, korábban a Mustang tuninggal foglalkozó Steeda adta nekik a fals infót. Később persze kiderült, hogy nem kell félni, a szebb és jobb új Mustang nem lesz sokkal nehezebb elődjénél. A legújabb Mustang-pletyka szerint meg az EPA (az USA környezetvédelmi-mérési hivatala) tesztjei szivárogtak ki. A mérésekre ahhoz van szükség, hogy az autó megkapja a környezetvédelmi besorolását.
Hirdetés


Az állítólagos kiszivárgott dokumentumok szerint a Mustang új négyhengerese kézi váltóval 9 litert kér majd vegyesben, míg városban 10,7-et, országúton meg 7,6-ot. Ezek az értékek nem rosszak, de az Amerikában alap V6-os fogyasztása romlott: 13,9 városban és 8,5 országúton a bűvös érték. Automatával a V6-os jobb városban, azzal "csak" 12,4 litert kér. Összevetve a korábbi Mustanggal, abból a V6-os automata országúton 8 decivel kevesebbet kért, a Chevrolet Camaro viszont ugyanennyi benzinnel megy el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?