Már megint elment egy legendás pilóta

Philippe Bugalski, 1963-2012

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Otthonában szenvedett balesetet, elhunyt Philippe Bugalski, a zseniális raliversenyző, akinek a nevéhez fűződik a Citroën WRC-premiere.

Amikor azt mondjuk, hogy a raliban, a WRC-ben, az autósportban Citroën=Sebastien Loeb, nagyon nem tudunk mellélőni, hiszen minden idők messze legeredményesebb versenyzője mostanság épp sorozatban kilencedik világbajnoki címére hajt, hihetetlen, páratlan és vélhetően megismételhetetlen sikersztorija pedig egyben a Citroëné is a Xsara, a C4, majd a DS3 modelleken keresztül. De nem Loeb nyerte a márka első futamát az elitben, hanem honfitársa, Philippe Bugalski, aki annak idején, még a hőskorban ráadásul elöl kaparó, szívómotoros kocsival oktatta az összkerékhajtású, turbós gépek olyan szerény tudású volánpörgetőit, mint például Colin McRae vagy Richard Burns. Már egyikőjük sem él.
Hirdetés
Az említett kocsi az F2-es Xsara Kit-Car volt, Bugalski pedig (Jean-Paul Chiaroni navigálásával) háromszoros francia bajnok és kétszeres vb-futamgyőztes, 1997-től 2003-ig gyári pilóta, fejlesztője a Citroën WRC-inek. Halála franciaországi birtokán érte, a hírek szerint leesett egy fáról, s nem tudták megmenteni az életét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?