Már megint ingyenes lesz a parkolás – mindenhol, mindenkinek

Rendkívüli jogrend: kijárási korlátozás és ingyenes parkolás is jön

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Orbán Viktor miniszterelnök kedden este jelentette be, hogy rendkívüli jogrendet és éjszakai kijárási korlátozást vezet be a kormány, a közterületi parkolás is ingyenes lesz, már szerdától.

Kedden este Facebook videóban érkezett a hír Orbán Viktortól: a koronavírus-járvány miatt éjféltől ismét bevezeti a rendkívüli jogrendet, az Országgyűlést pedig arra kéri, ezt a rendkívüli helyzetet 90 nappal hosszabbítsa meg.
Hirdetés
A rendkívüli jogrend bevezetése mellett azt is közölte, hogy éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozást léptet életbe a kormány, a szórakozóhelyeket pedig bezárják.

Éjfélig mindenkinek haza kell érnie.


A videóból az is kiderült, hogy a zsúfoltság mérséklése érdekében csúcsidőben a tömegközlekedésben járatsűrítést rendeltek el,

a parkolást pedig újra ingyenessé tették.

Meg kell jegyezni ugyanakkor, hogy utóbbi sem a szmoghelyzetnek, sem a belvárosi zsúfoltságnak nem fog kedvezni.
Hirdetés
További korlátozás, hogy rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban és színházakban csak minden harmadik széken lehet majd ülni, és a maszkhasználat kötelező. A hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak, ha kell, pénzbírságot szabnak ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be a szabályokat, azonnal bezárják - mondta Orbán Viktor.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?