Már megint ingyenes lesz a parkolás – mindenhol, mindenkinek

Rendkívüli jogrend: kijárási korlátozás és ingyenes parkolás is jön

Orbán Viktor miniszterelnök kedden este jelentette be, hogy rendkívüli jogrendet és éjszakai kijárási korlátozást vezet be a kormány, a közterületi parkolás is ingyenes lesz, már szerdától.

Kedden este Facebook videóban érkezett a hír Orbán Viktortól: a koronavírus-járvány miatt éjféltől ismét bevezeti a rendkívüli jogrendet, az Országgyűlést pedig arra kéri, ezt a rendkívüli helyzetet 90 nappal hosszabbítsa meg.
Hirdetés
A rendkívüli jogrend bevezetése mellett azt is közölte, hogy éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozást léptet életbe a kormány, a szórakozóhelyeket pedig bezárják.

Éjfélig mindenkinek haza kell érnie.


A videóból az is kiderült, hogy a zsúfoltság mérséklése érdekében csúcsidőben a tömegközlekedésben járatsűrítést rendeltek el,

a parkolást pedig újra ingyenessé tették.

Meg kell jegyezni ugyanakkor, hogy utóbbi sem a szmoghelyzetnek, sem a belvárosi zsúfoltságnak nem fog kedvezni.
Hirdetés
További korlátozás, hogy rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban és színházakban csak minden harmadik széken lehet majd ülni, és a maszkhasználat kötelező. A hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak, ha kell, pénzbírságot szabnak ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be a szabályokat, azonnal bezárják - mondta Orbán Viktor.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?