Már mentőként is bevetésen az Opel Ampera

Opel Ampera Ambulance, a takarékos mentőautó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rendőrautóként már több országban is alkalmazzák, most a yorkshire-i mentősök jóvoltából mentési feladatokat is elláthat az átépített Ampera.Lassabb, mint egy hagyományos motoros rohammentő, jóval kisebb, mint egy valódi mentőautó, joggal merülhet fel a kérdés, vajon milyen előnyökkel jár egy mentőszolgálatnál a megnövelt hatótávú hibridautó használata? Ez majd idővel kiderül, mert a nagy-britanniai Yorkshire megye mentőszolgálata elhatározta, hogy megvizsgálja, miként építhet be több mint 900 autót számláló sürgősségi flottájába olyan környezetkímélő, alacsony károsanyag-kibocsátású modelleket, mint például a szigetországban Vauxhall márkanéven kínált Ampera hibridet. Céljuk, hogy ezeknek a járműveknek a segítségével 2015-ig 30%-kal csökkentsék a céges flotta fogyasztását és a mentőszolgálat CO2 lábnyomát.
Hirdetés
Richard Smith, a mentők flottamenedzsere elmondta, hogy igencsak felvillanyozza (!) őket a lehetőség, hogy elektromos hajtású autót tesztelhetnek dolgos mindennapjaikban, ezáltal csökkenthetik a cég károsanyag-kibocsátását és üzemanyag-költségeit. "Élhető alternatívaként gondolunk az Amperára benzines és villanymotort kombináló hajtása miatt."
Ilyen szempontból jól választottak, valószínűleg sem a mentősök, sem a betegek nem kockáztatnák az időben történő célba érkezést egy kizárólag elektromos hajtású autóval.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?