Már nem sokáig vehetünk egyterű BMW-t

Utód nélkül tűnnek el a kínálatból a BMW 2-es sorozat egyterű tagjai

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Túl későn kerültek a piacra a BMW 2-es egyterű változatai, a szabadidő-autók iránti kereslet nem kedvezett az öt- és hét üléssel elérhető Active Tourer és Gran Tourer modelleknek.

Nem a megfelelő időben lovagolta meg a praktikus családi járművek hullámát a BMW, az egyterűek csillaga a kétezres években ragyogott, 2010 után viszont drasztikusan csökkent irántuk a kereslet, helyettük immár a szabadidő-autókat keresik a vevők. A bajor márkával ellentétben a Mercedes jól időzített, a B-osztály 2005-ben jelent meg, majd a rendőrség körében is népszerű második generáció után tavaly debütált a harmadik felvonás. A BMW 2 Active Tourer 2014-ben, a Gran Tourer pedig 2015-ben jelent meg alapáron elsőkerékhajtással és nem kis megdöbbenésre a Minikben is megtalálható háromhengeres motor is beköltözött a motorházba.
Hirdetés
A BMW a napokban megerősítette, hogy a két modell utód nélkül fog eltűnni a kínálatból, a vevőket pedig SUV modellek felé fogják terelgetni, ami akár azt is jelentheti, hogy újabb X modellek érkezhetnek, akár a Mercedes GLB is kaphat egy hétüléses bajor konkurenst. A két Tourer persze még egy ideig gyártásban marad, mivel a modellek tavaly estek át ráncfelvarráson, így akár a júliustól életbe lépő 2,5 millió forintos állami támogatással is hazavihető lesz a Gran Tourer, amire már van is külön ajánlata a hazai BMW-nek. A 2-es széria egyterű modelljeinek karrierje nem indult rosszul, 2016-ban 100 ezer darab talált gazdára belőlük, tavaly viszont már csak 68 ezer darabot vett fel a piac, az idei évben várhatóan ennyi sem kell el az egyterűekből. A típus várhatóan 2021-22 körül fog kifutni, amit az indokolhat, hogy a platformtárs Mini Countryman és Clubman modelleknél is akkor várható a váltás. Most ugyan nehéz elképzelni, de a két, a BMW kínálatában különc modell évtizedek múlva akár keresett youngtimer is lehet, hiszen különleges és egyedi színfoltja maradhat a BMW történelmének.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?