Már Németországban is kapható a Zoe

A németek is vehetik a negyedik elektromos Renault-t

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Június 8-tól kapható a németországi márkakereskedésekben a Renault negyedik százszázalékosan elektromos autója, a Zoe. A Clio méretű autót kezdetektől villanyautónak építették, akárcsak a Nissan Leafet.

Számos olyan innovációt vezettek be a Zoéval a franciák, amelyek döntően javítanak az elektromos autók hatótávján, komfortján, hatékonyságán. Az energiatakarékos klímát például állítólag büntetlenül lehet használni, azaz nem megy a hatótáv rovására. A fékezési és a lassulási energiát a Zoe 100 százalékban újrahasznosítja, ez korábban egyetlen villanyautónak sem sikerült. Beépített gyorstöltőjével pedig egyszerűbbé és könnyebbé válhat a töltés: amilyen áramforrást találunk éppen, azzal töltjük, nem kell bíbelődni a csatlakozókkal. 400 voltos gyorstöltővel a kocsi akkumulátorai 30 perc alatt teljesen feltölthetők.
Franciaországban az értékesítés kezdetétől 2395 Zoe talált gazdára, Németországban a villanyautó indulóára 21 700 euró (6,3 millió forint), nagyjából egy automatikus váltóval és dízelmotorral szerelt kompakt autó ára. Míg Franciaországban jelentős állami támogatással lehet elektromos autóhoz jutni, addig Németországban, akárcsak hazánkban, nincs kedvezmény.
Hirdetés

Az ötajtós Renault Zoe 65 kilowattos villanymotorja 220 Nm nyomatékot ad le, nulláról 100 kilométer/órára 8,1 másodperc alatt gyorsítja fel az autót, a Zoe végsebessége 135 kilométer/óra, elméleti hatótávja 200 kilométer.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 02:59
    Permalink

    [i]“A fékezési és a lassulási energiát a Zoe 100 százalékban újrahasznosítja, ez korábban egyetlen villanyautónak sem sikerült.”[/i]

    Ez garantáltan a Zoe-nak sem sikerül, több ok miatt sem. 100%-os újrahasznosítás nincs, és akárhányszor írják le ezt a hülyeséget se a fékezésnek se a lassulásnak továbbra sincs energiája.

Vélemény, hozzászólás?