Már nincs mit rejtegetnie az új cee’dnek

A Kia mérnökei egy meztelen cee'ddel mászkálnak

Leleplezés előtt nem szokás az új modellel álcázatlanul közlekedni. Előfordulhat, hogy egy ilyen autó kevésbé feltűnő, mint egy álcázott, de az új cee'det azért észrevették.

Oroszroszág után Koreában is lekapták az új Kia cee'det. Az álcázatlan ötajtóson így szinte minden látszik

A fejlesztés alatt álló autókkal csak álcázva szokták elhagyni a központ területét. Persze mindannyian tudjuk, hogy egy ilyen álca a lehető legfeltűnőbb a forgalomban, azonnal feltűnik és a modellt is egész könnyen be lehet saccolni, a vonalakat viszont nem látjuk. A Kiánál nem tudni, milyen felindulásból hagyták pőrén az új cee'det, de látszólag teljesen átlagos üzemben használta valaki az egyik tesztpéldányt. Már Oroszországban is látták közel álcázatlanul az új modellt, ám most a koreai utcákon tűnt fel valakinek az új cee'd, teljes pompájában, így már látható, hogy nem lesz annyira izgalmas, mint a tanulmányautó volt.

Hasonló lesz elődjéhez, picit élesebb vonalakkal rajzolva, de nem lesz annyira sportos és érdekes, mint a tanulmány

Hirdetés

Az új cee'd vonalai erősen hajaznak a leköszönő modellre, ám felfedezni benne például a Stonicot is hátulról. A legutóbb látott shooting brake tanulmány vélhetően majd a Hyundai i30 Fastbackre lesz valamiféle reakció a Kiától, ám nem valószínű, hogy annyira izgalmas lesz, mint a koncepció. Az új cee'd hajtáskombinációi között vélhetően megtaláljuk majd az 1,0 és 1,4 literes turbós benzinmotorokat valamint az 1,6-os CRDi dízelt. A hatfokozatú kézi váltó mellett érkezik valószínűleg a hétfokozatú duplakuplungos automata, ahogy a Hyundai i30-nál is, az i30 N-hez hasonló hot hatch verzióról egyelőre még nem beszélnek. Az új cee'd élő bemutatójára a Genfi Autószalonon kell számítanunk, persze az online leleplezés akár januárban megtörténhet.

Turbós benzines motorok 1,0 és 1,4 literes méretben, valamint 1,6-os dízel lehet a motorkínálatában, automatából már duplakuplungos is jöhet

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.12.25. at 10:12
    Permalink

    Úgy néz ki, mégsem egy felfújt Rio lett belőle, jócskán van különbség ahhoz képest. A hátulja meg az Optima kombié, Stonicé. Ami viszont nem világos: mit keres egy Cee’d Koreában? Elvileg teljesen európai modell, valószínűleg csak a tesztelést végzik a koreaiak, nem hiszem, hogy ott is kapható – főleg ezzel a típusnévvel(Central Europe – European Design). Az i30 persze már más tészta.

Vélemény, hozzászólás?