Már rajzokon a legújabb Skoda, ami márciusban debütál

A név ismertetése és az álcázott képek után most rajzokon a Skoda Kushaq

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közepes méretű SUV modellt dob piacra Indiában a Skoda, a premier előtt alig néhány héttel dizájnrajzokkal csigázzák az érdeklődést a csehek.

Termékoffenzívával erősítené pozícióját Indiában a Volkswagen-csoport. Ennek a koncepciónak az első fecskéje a Kushaq, amit még további három helyi gyártású Volkswagen/Skoda követ majd. A Kushaq érkezését már január elején tudtuk, végén már álcázott prototípusokat is láthattunk (lásd itt), most pedig további információk és skiccek láttak napvilágot. A két – Skoda által közzétett – rajzról egy szériagyártáshoz elég közeli modell köszön vissza. A Kushaq a trendeknek megfelelően robusztusságot sugall: függőleges az orr, szögelgetesek a lámpák, de a géptető domborulatai is a maszkulin megjelenés mellé húznak egy strigulát.
Hirdetés
A közepes méretű SUV-ként aposztrofált modell a konszern keresztmotoros platformjára épül, így összkerékhajtás nem várható, ami ebben a kategóriában egyáltalán nem meglepő. A csoport annyira komolyan veszi az indiai piacot, hogy még helyi platformja is van a cégnek, ez pedig az MQB-A0-IN, amire a Kushaq is épül. A modell neve egyáltalán nem szerénykedő, a Kushaq ugyanis ősi indiai szanszkrit nyelven királyt vagy uralkodót jelent, ami minden bizonnyal örömmel töltené el a Skodát, ha tényleg uralkodna a kategóriáján az új SUV. Egyes források szerint a Kushaq 2,65 méteres tengelytávval készül, ami megegyezik a Kamiq hasonló értékével, utóbbi hossza 4,24 méter. Motorkínálata egyliteres és másfél literes TSI blokkokból állhat, amikhez 6 fokozatú kézi és DSG váltó kapcsolódhat. Formavilág tekintetében Európában is megállná a helyét a Kushaq, de az itteni forgalmazás nem valószínű, többek között azért sem, mert ilyen méretű SUV már van a Skoda helyi kínálatában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?