Már sarkköri teszteken nyúzzák a BMW intelligens villanyautóját

Készül a BMW új, minden tekintetben előremutató villanyautója, az iNext

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Előrébb jár a fejlesztésekkel a BMW, mint gondolnánk, az iNext tanulmányautót alig pár hónapja mutatták be, de az első példányokkal már a sarkkörön tesztelnek.


Egészen új küzdelem veszi kezdetét a prémiumgyártók között, az Audi már a piacra hozta első teljesen elektromosnak készült autóját, az e-tront, de már a Mercedes is bemutatta az EQC-t, a BMW megoldását egyelőre iNextnek hívják. Tanulmányautóként már láthattuk, most pedig hivatalos fotókat mutattak az egyik álcázott tesztautóról, amit épp a sarkkörön nyúznak. Ezekről már közelebbi képet kapunk arról, milyen autóval érkezik 2021-ben a BMW és talán nem meglepő, hogy egy crossover, egész pontosan BMW nyelven SAV, vagyis Sports Activity Vehicle kategóriában indít versenyzőt. Bár az Audinál és a Mercedesnél nem így hívják, valójában pont azokra válaszol a BMW.
Hirdetés

Az új modellel a BMW már belekóstol saját megálmodott jövőjébe, ez lesz az első olyan modell, mely már a Strategy NUMBER ONE > NEXT belsős stratégiájuk alapján készül. Ebben a modellben debütál a BMW automatizált járművezetésének, a tökéletes járműkapcsolati megoldásoknak, a tisztán elektromos meghajtásnak és a mesterséges intelligenciára támaszkodó szolgáltatásoknak összefűzött egysége, mellyel a közlekedést alapjaiban újítaná meg a márka. Valós téli körülmények között tesztelik az iNExt hajtásláncát és a fagypont alatti hőmérsékletben való viselkedését mind a mechanikai, mind az elektronikai rendszereknek. A tesztsorozat ugyanaz, mint amit a hagyományos autókkal végeznek, így ugyanazokon a vizsgálatokon kell átesnie és ugyanazoknak az elvárásoknak kell megfelelnie. A szélsőséges tesztek között persze csak az egyik a sarkköri teszt, vélhetően hamarosan nekivágnak a sivatagi körülményeknek is az első iNext prototípusok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?