Már távolról is optimalizálható a Toyota Yaris GR viselkedése

Az új tuningcsomaggal gyorsabb és testreszabhatóbb a Yaris sportváltozata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Akkora igény mutatkozott a Yaris GR további tuningjára, hogy immár a japán Toyota márkakereskedésekben is megvásárolható a Kinto Factory csomagja, amivel számos ponton lehet módosítani a kis Toyotát.

A Yaris életében mindig is jelen volt a sportos vonal, a japán mérnökök sosem feledkeztek meg a forró változatról. A negyedik szériánál viszont tovább mentek, a mostani sportváltozat a legütősebb, de ezt is van hova továbbfejleszteni. A Kinto Factory eddig is kínált a GR Yarishoz optimalizáló csomagot, ami annyira megtetszett a gyáriaknak, hogy immár a Toyota szalonban is árulják a portékát, ami szoftveres téren módosítja az autót.
Hirdetés
A sportos törpe 1,6 literes háromhengeres turbómotorja 272 lóerős, miközben 370 Nm nyomatékot produkál, mindezt egy összkerékhajtással és 1110 kilós tömeggel megfejelve. A módosításon átesett GR Yaris Morizo Selection névre hallgató autók immár 390 Nm nyomatékkal bírnak, a személyreszabhatóságuk pedig jóval felülmúlja a gyárit. A csomag 27-féle vezetési módot ismer, ezzel külön-külön szabályozható a gázreakció, az összkerékhajtás nyomatékelosztása és a kormányzás. Ha a sofőr nem bízik abban, hogy megtalálja a megfelelő beállítást, akkor profik segítségét is kérheti. Ehhez csupán egy, a mérnökök által is ismert versenypályán kell körözni a Yarisszal, a begyűjtött adatok elemzésével pedig távolról testre szabják az autót, némi felár ellenében. Annak érdekében, hogy a korábban limitált szériában árult módosítások ne veszítsék el értéküket, a mindenki számára elérhető tuningcsomag nem tartalmazza az optikai kiegészítőket, így marad némi egyediség a korábbi vásárlók autóján.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?