Már teszten az elektromos Kia

Elektromos Kia jövő évtől - jön a Venga EV

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem tétlenkedik a Kia, tavaly bemutaott elektromos kisegyterűjét már teszteli, a Venga EV első példányait pedig már jövő év végére piacra ígéri.


A tavaly a Venga kisegyterűvel teljesen egyező formával és megjelenéssel bemutatkozott Venga EV állítólag már tesztköreit futja. A híresztelések szerint szerény változások várhatók csak a műszaki adatokban, a koncepcióban 109 lóerősnek ígért villanymotor lehet, hogy valamivel szerényebb, 90 lóerő körüli teljesítményű lesz, így az EV 11,8 másodperces 100 km/órára gyorsulási értéke is változhat, ellenben 140 km/órára programozott végsebességes biztos. A lítium-ion Polymer (LiPoly), az utas- illetve a csomagteret nem szűkítő akkumulátorok állítólag 6 órás szabvány konnektoros, illetve fél órás gyorstöltéssel telíthetők, az intenzívebb töltővel 20 perc alatt 80 százalékig tölthetők. Az eredetileg 180 kilométeresnek ígért hatótáv nem biztos, hogy a gyártásba küldött verziónál is meglesz, de pletykák szerint 140-150 kilométert mindenképp tud majd az első 2500 példányával már jövő év végén megjelenő Venga EV.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?