Már videóval is hirdethetők a használt autók

Új szolgáltatás a Használtautó.hu oldalon: hirdetés videóval

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Legújabb szolgáltatásaként ingyenesen kínál videófeltöltési lehetőséget a Használtautó.hu, így az értékesíteni kívánt használt autók már filmen is bemutathatók.


Néhány fotónál sokszor jóval többet tud mondani egy film, e vélekedés alapján immár a Használtautó.hu rendszere sem csak fotókat, hanem hirdetésenként egy videót is fogad, melyben az eladásra kínált autó bemutatható. Fontos tudni, hogy a videó csakis konkrétan az eladni kívánt autóról szólhat, harmadik fél tulajdonát képező tartalmat (például jogvédett zenét) nem tartalmazhat, s az akár HD minőségű videó nem lehet nagyobb 500 megabájtnál. Ez persze bőven elegendő ahhoz, hogy az autóról néhány perces bemutatót készítsünk. De miként is érdemes nekilátni? Miként azt a használtautó-hirdetések fotózása kapcsán is írtuk, nem szükséges komoly masina és operatőri tudás ahhoz, hogy jó, az eladást serkentő videót készítsünk értékesíteni kívánt autónkról. Akár egy jobb minőségű videót készítő telefon is megfelelő lehet, fontos azonban, hogy néhány - talán apróságnak tűnő, ám meghatározó - dologra figyeljünk, épp azokra, amelyekre a fotózásnál is.
A legfontosabb tippek a hirdetési videókhoz
 1. Az autó legyen tiszta
 2. Homogén háttér előtt, ne zajos helyen, egységes, lehetőleg szórt fényben filmezzünk
 3. Jogvédett zene nem tehető a film alá
 4. Érdemes az autó jellemzőit elsorolni a jármű körbemutatása közben, emeljük ki erősségeit és ne hallgassuk el legfőbb hibáit sem
 5. Legfeljebb 5 perces, de leginkább 3 percnél nem hosszabb videót ajánlunk
 6. A feltölteni kívánt videófájl nem lehet nagyobb 500 megabájtnál
 7. A feltöltés sebessége és gyorsasága az internetkapcsolaton múlik, türelmet igényel, ahogyan a film feldolgozása is, ne aggódjunk, ha a feltöltött film akár egy óra hosszat sem jelenik meg a hirdetésnél

Először is, az autó legyen kívül belül tiszta. Mivel videózás közben (hacsak nem fogjuk vágni, szerkeszteni az anyagot) nem fogunk tudni átparkolni az autóval, a felvételhez olyan helyszínt kell keresni, amely a külső és a belső képekhez is megfelelő. Ajánlott egy semleges háttér, s talán akkor járunk a legjobban, ha enyhe árnyékban készítjük el az egysnittes felvételt. Így nem lesznek változó fények, minden egységes megvilágításban lesz, s az autón sem lesznek kiégő és feketeségbe rejtőzködő, nem kellően megvilágított felületek. Persze az árnyékos terület semmiképp se kifejezetten sötét legyen, a videózáshoz minél több fény szükséges, zárt garázsban például nem ajánlott nekilátni a filmezésnek.
Hirdetés
Érdemes az autót először kívülről körbejárni. Ha van sérülés, esetleg több is a karosszérián, mutassuk meg őket, hogy az érdeklődőket ne érje majd csalódás a helyszíni szemlén. Mutassuk meg természetesen az extrákat is, s ezeket a filmezés közben szóban is említhetjük: például ködfényszórók, alulfelnik, új gumik, tolatóradar. Ha vannak kiegészítők - tetőcsomagtartó vagy téli kerekek - az autóhoz, azokat is érdemes lehet legalább a kocsi mellé helyezni és megmutatni.
Az autó körbejárása után jöhet az utastér mutatása, ajánlott az első és a hátsó ülésekről, az általános "hangulatról" is készíteni egy-egy felvételt, s ajánlott a mindig nagy érdeklődéssel szemlélt helyeket közelről is felvenni. A kamerával tehát mindenképp közelítsünk rá a kilométerszámlálóra, a kormánykerék karimájára, a pedálgumikra és a sofőr ülésére. Természetesen az utastérben is járjuk végig a különlegesebb extrákat, s ne feledkezzünk meg a csomagtérről sem, sőt, sokak számára vonzó lehet, ha annak variálhatóságát is bemutatjuk. Amennyiben még a motortérbe is benézünk a kamerával, feltétlenül említsük meg, hogy legutóbb mikor volt szervizelve az autó, milyen komolyabb javítások történtek rajta a közelmúltban. A mutatott részek kapcsán amúgy is ajánlott mindenről szóban is beszélni, így filmünk nem lesz unalmas.
Aki belevág a filmezésbe, látni fogja, hogy nem is olyan egyszerű, kíván némi gyakorlatot. Nem érdemes csüggedni, ha az első próbálkozás nem a legjobb, bármikor lehet újat készíteni, de az is biztos, hogy egy amatőr film is jobb, mint a semmi, s növelheti autónk eladási esélyeit. Némi operatőri és narrátori munkával tehát jobb árat kaphatunk autónkért, mint amúgy. Próbafilmünket mi is elkészítettük. Ennek gyártási ideje - természetesen többszöri próbálkozással - sem volt több mint bő 30 perc. Persze előtte össze kellett gyűjteni az infókat, végig kellett gondolni a videó alatt elmondandó legfontosabb dolgokat. Némi rutinnal aztán nyilván sokkal rövidebb idő alatt is kivitelezhető egy videó. Maximális hosszúságként 5 percet engedélyez a rendszer, de 3 percnél hosszabb videót a nézők untatásának elkerülése miatt és azért sem ajánlott készíteni, mert HD minőségben úgy már nem fog beleférni a 500 megabájtos korlátba a videófájl. Sok sikert a filmezéshez!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.29. at 23:34
  Permalink

  Akkora gigantikus hulladék, hogy nem lehet youtube linket betenni simán! Oda már 3x feltöltöttem, itt meg álllllandó hiba van, pedig 400mega csak, HD, próbáltam több formátumot is!!! Asszem máshol hirdetek eztán…

 • 2017.10.29. at 23:34
  Permalink

  Miért nem lehet youtube linket betenni 4x re kel feltöltsem a vieódeót mert kidob az oldal… youtuben fent van csak egy ctrl C meg egy ctrl V lenne de nem itt szívok reggel óta… amúgy király az oldal de ezzel jó lenne kezdeni valamit

 • 2017.10.29. at 23:34
  Permalink

  Persze a motor nem lett beindítva, pedig érdemes, már ha nincs rendellenes zörej 🙂 Én legalábbis úgy venném fel a videot, hogy minden ajtó és motortér nyitva, motor jár, és körbejárva szépen végivenném, ne közben kelljen nyitogatni.

 • 2017.10.29. at 23:34
  Permalink

  A 3 perces tanács nagyon hasznos. A demó videó éppen határon innen volt még, és ezt egy rutinos “beszélő” készítette. Remélem termel majd gyöngyszemeket a szolgáltatás 😀

  Lassabb nettel rendelkezőknek ( a világ kábelTV mentes felében élőknek ) érdemes lenne ajánlani egy egyszerű és ingyenes videó konvertert. Ugyanis 100kbit/s-os feltöltéssel egy 100MB-os videó feltöltése is több, mint két óra. Viszont még egy alsó kategóriás videókamerával is, 720*576 felbontásban ( 9000kb/s adatsebességgel ) egy 3 perces videó több, mint 200MB.

Vélemény, hozzászólás?