Máris 500 ezernél tart az Opel Insignia

Félmillió Opel Insignia az utakon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2008 októbere óta készítik a típust, a gyártósorról múlt héten legördült ötszázezredik Insigniát kétliteres turbódízel motor hajtja, kombi karosszériás és fehér színű.


Múlt héten az Opel rüsselsheimi üzemében, alig 3 és fél évvel a gyártás 2008 októberi megkezdését követően legördült a félmilliomodik, hamarosan frissülő Insignia a szerelősorról. A mérföldkövet jelentő példány egy fehér kombi volt biturbó kétliteres dízelmotorral. A gyár vezetése természetesen rendkívül elégedett hangú közleményben emlékezett meg a félmilliomodik autóról, és nyilvánosságra hozták, hogy a rüsselsheimi Insigniák körülbelül 40%-a készült kombi, 40%-a ötajtós és 20%-a négyajtós szedán karosszériával. Tavaly összesen 150 000 Insigniát értékesített az Opel Európában, a típus Németországban a legnépszerűbb 46 000 példánnyal, de az Egyesült Királyságban is szeretik, ott 26 000 darab talált gazdára 2011-ben. Az autó tengerentúli testvérmodellje a Kanadában gyártott Buick Regal, ám az nem olyan sikeres, mint az európai verzió.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?