Máris durván tuningolják a BMW 1 M Coupe-t

RevoZport BMW 1 M Raze P450

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW-nél azt mondják, ők apait-anyai beleadtak az 1 M Coupe fejlesztésébe. Erre jön egy hongkongi tuningműhely, a RevoZport, és bebizonyítja, hogy a németek félmunkát végeztek.


A BMW M GmbH-nál valószínűleg csak mosolyognak a RevoZport BMW 1 M Coupe Raze P450 láttán, hiszen nem kérdés: a németek is elő tudtak volna jönni szélsőséges dolgokkal, ám a kis méregzsák kupét azért valahogy el kell adni, és már gyári állapotában sem diszkontárat kérnek érte. A hongkongi tuningműhelyben azonban azt találták ki, hogy rádobnak plusz 110 lóerőt a sorhatos, biturbó motorra, és a sztenderd 1 495 kilogrammos önsúlyból lefaragnak 60 kilogrammot. Ennek érdekében összeálltak az amerikai CP Engineering csapatával, és tucatnyi alkatrészt szénszálas műanyagból gyártottak le. A motor új vezérlést, módosított töltőlevegő hűtőt, valamint TP340C Titanium kipufogórendszert kapott - utóbbi egység Japánból származik, és csak 7 kilogrammot nyom a mérlegen. A teljesítménnyel kapcsolatban nem véletlen az autó nevében is feltüntetett 450-es jelzés, mely az utóbbi számú lóerőre utal, de hivatalos adat még nincs. Jó hír a BMW 1-es tulajdonosoknak, hogy sok minden a hétköznapi modellekhez is megvásárolható, nem csak 1 M Coupe-hoz, persze, arra fel kell készülni, hogy az árcédulán vastagon fog a ceruza.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?