Máris frissítést kap az Ioniq 5

Nagyobb akkumulátorral érkezik már idén a Hyundai Ioniq 5

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nemrég dobta a piacra az Ioniq 5-öt a Hyundai, de már idén frissítik a modellt.

2021 februárjában dobta piacra első dedikált villanyautóját a Hyundai, és az elmúlt egy évben jól sikerült a modell bemutatkozása. A kedvező eladási számok mellett több szakmai díjat is bezsebelt a tesztünk szerint is igencsak potens modell. A koreaiak ennek ellenére 2022-ben (már a 2023-as modellévvel) több fronton is tovább erősítik az Ioniq 5-öst. Talán a legnagyobb előrelépést az új akkumulátor jelenti, hiszen a korábbi 58 kWh-s vagy 73 KWh-s egységet felváltja az új 77,4 kWh-s aksi. Emellett a frissítés után a vásárlók kérhetik a digitális visszapillantó tükröket is autójukba, így a külső visszapillantókat felválthatják az autó oldalára szerelt kamerák. Igaz, néhány országban már eddig is elérhető volt ez a lehetőség, de a Hyundai csak most terjeszti ki ezt a funkciót a globális piacra.
Hirdetés
A Hyundai továbbá fejlesztett az akkumulátor-figyelő rendszerén is, mely a töltési szintet, illetve a következő töltési pont távolságát figyelembe véve, folyamatosan kezeli az egység hőmérsékletét, így segítve, hogy időjárástól függetlenül a lehető leghatékonyabb legyen a töltés. Az frissített Ioniq 5 az idei év második felében érkezik Európába.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?