Máris van megoldása a Toyotának a RAV4 stabilitására

Elbukott a RAV4 plug-in a svédeknél, a Toyota az összes új autón frissíti a szoftvert

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mentegetőzés helyett a Toyota érdemben válaszol a Teknikens Värld jávorszarvas-tesztjére: az összes új RAV4 plug-in hybriden frissíti a menetstabilizáló szoftverét.

Az elmúlt héten újabb bukásról számolt be a svéd Teknikens Värld magazin. Az új Toyota RAV4 konnektoros hibrid változatának nagysebességű kikerülős tesztjén a modell még csak meg sem közelítette az elvárt 72 km/h-s sebességet. Az autó menetstabilizáló elektronikája már 64 km/h-nál sem tudta úton tartani a crossovert, és erre a Toyota viszonylag hamar reagált, mi is megkaptuk a magyarországi képviselet közleményét, ami globálisan érvényes.
Hirdetés
A Toyota azt állítja, saját méréseiket és tesztfolyamatukat az új RAV4 plug-in hybrid tökéletesen teljesíteni tudta, de a Teknikens Värld "szélsőséges vagy szokatlan" körülményeket vizsgáló folyamatait már nem. Erre viszont kidolgozták a megoldást és egy friss szoftverrel álltak elő, mely a VSC finomhangolásával, annak korábbi beavatkozásával már teljesíteni tudja akár 72 km/h feletti tempó esetén is a kikerülést. A Toyota minden ügyfél autóján díjmentesen frissíti a szoftvert, valamint azt is elárulták, hogy Magyarországra csak januárban érkeznek meg az első darabok és már a frissített szoftverrel, így a jövőbeli hazai plug-in hybrid RAV4 tulajoknak egyáltalán nem kell aggódniuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?