Máris vissza kell hívni a Ford Broncókat

Az utasoldali légzsákot érinti a probléma az új Ford Broncóknál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Éppen csak megjelent a piacon az új Bronco, máris visszahívásra kényszerül a Ford. Több mint 500 példányt érint a probléma, mely meglehetősen bizarr okból áll fenn.

A Ford legendás márkájának legújabb generációja idén debütált és lépett piacra, azonban máris problémák adódtak a modell bizonyos példányaival. Az amerikai gyártó rendkívül nagy hangsúlyt fektetett a Broncóra, még az idén megjelenő Forza Horizon 5 borítóján is szerepel az SUV.
Hirdetés
A visszahívás okát az utasoldali légzsák jelenti, ugyanis az nem a megfelelő módon és időben nyílik ki, így nem tudja megfelelően megvédeni az utast egy esetleges baleset esetén. Így a Ford úgy döntött, hogy 533 példányt visszahív a szervizekbe, ahol cserélik a hibás elemeket.
Hirdetés
A problémát egy meglehetősen bizarr eset idézte elő; a Ford gyáraiban 6 szakember dolgozik a légzsákok megfelelő összehajtásán. A nyáron egy új dolgozó került a sorra, és az említett munkás eggyel többször hajtotta össze a légzsákot, eddig a szúrópróba szerű vizsgálatokon egyszer sem választott a rendszer olyan autót, melyben az általa összehajtott légzsákok kaptak helyet. Mivel utólag a gyártó nem tudja, mely járművek kerültek ki az említett dolgozó kezei közül, így azt a biztonsági döntést hozták, hogy a 2021. július 18. és augusztus 17. között készült összes autót visszahívják, és a biztonság kedvéért cserélik a gyanús alkatrészeket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?