Marty McFly Toyotája majdnem 20 millió forintot ért

Csak replika, de így is majdnem 20 milliót fizettek A Vissza a jövőbe Hiluxáért

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Vissza a jövőbe hősautója eszetlen összegeket ér, de a DeLorean mellett más szereplőkért is sokat fizetnek, például Marty Toyotájáért, ami többért kelt el, mint egy új.

Abban talán kiegyezhetnünk, hogy a Vissza a jövőbe DeLoreanje ott van a világ legmenőbb autóinak Top 3-as listájában. De nem az az egyetlen autó a filmből, amire a rajongók vágyhatnak, ott van Marty Toyotája, a fekete Hilux, ami persze az amerikai piacon csak SR5 néven futott. A fekete pickup nem az a tipikus amerikai vas, a film főhőse mégis arra vágyik, a filmtörténelem legzseniálisabb forgatókönyve szerint pedig az övé is lesz. A múltból visszatérve és akaratán kívül helyretéve néhány apróságot, a jelene gyökeresen megváltozik, családja sikeres, boldog, a garázsban pedig ott várja a fekete Toyota. Az az autó, amit a fotókon is látunk, és amelyet a Bringatrailer.com szúrt ki korábban.
Hirdetés
Pontosabban persze nem a filmben szereplő konkrét darab, de egy tökéletes replika, aminek még a fényezésénél is ügyeltek arra, hogy épp úgy nézzen ki, mintha Biff épp fölvitte volna rá a második réteget. Két eredeti autó létezett, az egyik megsemmisült, miután a film készítését követően eladták, a másik kalandos életet élt, még drogot is csempésztek vele, ha hihetünk a híreknek. Azt az autót sikeresen megmentették és tökéletes állapotúra restaurálták, tulajdonosa legutóbb egymillió dolláros ajánlatot utasított vissza, nem akar tőle megválni. Az ilyen tökéletes másolatok jelenthetnek megoldást a rajongóknak, mert minden egyes pontja könnyen másolható, az a néhány extra alkatrész könnyen beszerezhető, mint az utólagos, egyszerű csőből készült lökhárítók és a KC feliratos sárga takaróval felszerelt szúrófények.
Hirdetés
A konkrét autót tetőtől talpig felújították, beleértve a motort is. Klasszikus terepabroncsokat kapott, utasterére is ügyeltek, még a kulcsára is olyan bilétát akasztottak, amilyen a filmben is látható volt, amikor Biff átadja Martynak a Toyota kulcsát. Pár apróság is jár a terepjáróhoz, mint például Marty McFly jogosítványa, az első részben szereplő gördeszkája és a JVC videókamera, valamint a második részben látható önbefűzős Nike cipő, mely önmagában is hatalmas értéket képvisel. Az autó már elkelt, és egy ilyen tökéletes darabért nem is tűnhet soknak a végső összeg. 19 millió forintot fizettek érte, ami több, mint amennyibe egy új kerül, de talán kijelenthetjük, hogy kétszer ennyit se sokallanánk érte.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?