Maserati 300 millió forintért

Hat ínycsiklandó Maserati keres új gazdát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tökéletes állapotú Maserati kollekció cserélhet gazdát Nagy-Britanniában a nyár végén.


A Maserati történelme is bővelkedik olyan nagy klasszikusokkal, amelyeket minden benzinvérű szívesen látna a garázsában. természetesen nem szokatlan, hogy ezekből fel-felbukkan egy-egy példány az árveréseken, ám az RM Sotheby’s úgy döntött, hogy egyszerre hat Maseratit küld a „kalapács alá”.
Hirdetés

A Maserati-csokor legidősebb és egyben az egyik legérdekesebb darabja az 1962-es évjáratú 5000 GT, amely még a The Eagles együttes gitárosa, Joe Walsh tulajdonában is megfordult. Elsőként azonban egy olasz versenycsapat a Scuderia Brescia Corse tulajdonosa használta, aki később eladta egy olasz művésznek. Legutóbb a Pebble Beach és a Salon Privé kiállításokon bukkant fel, az értékét 1,3 millió dollárra becsülik, ami majdnem 360 millió forintot jelent!

A kollekció „szépséghibája”, ha egyáltalán szabad ezt annak nevezni az a három ugyanolyan típus. Persze a három Ghibli nem teljesen ugyanolyan. Kettő darab az SS 4.9 kupé, egy pedig a nyitott tetős Spyder változat. Előbbiek egyenként körülbelül 265 ezer dollárt (73 millió forintot) érnek, míg a rendkívül ritka, jobbkormányos Spyder valahol 1,12 millió dollárnál (308 millió forintnál) kezdődik.

A Ghiblik és az 5000 GT mellett felsorakozik még egy 1974-es Quattroporte „potom” 200 000 dolláros (55 millió forintos) árral és egy 1972-es jobbkormányos Bora, ami még „olcsóbb”, hiszen 165 ezer dollárra (45 millió forintra) saccolják az értékét. Az RM Sotheby’s szeptemberben tartja az aukciót Londonban, ahol persze egyenként is lecsaphatnak az érdeklődők a ritkaságokra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.07.21. at 12:00
    Permalink

    Árukban vannak ennyiért, sőt. A hatvanas években gyártott Maseratik egyenként is drágábban kelnek el, mondjuk az Arcturial árait nehéz felülmúlni… http://egzostive.com/retromobile-2018/

    A tavalyi standon az 1955-ös Maserati A6G/2000 vagy a 1954-es Maserati A6 GCS/53 Spyder gyönyörű állapotú példányait bőven 2 milliós euró feletti értéken adták-vették… becsülik

Vélemény, hozzászólás?