Maserati szigonyt kaphat az Alfa Romeo

Bébi Maserati az Alfa 4C alapjain?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Fiat berkein belül kezdik kissé elvetni a sulykot, már ami az autók cégcsoporton belüli klónozását illeti, állítólag az Alfa Romeo 4C sportkocsi Maserati szigonyt (is) kaphat az elejére.

Még nem gyártják, de máris nagy siker az Alfa Romeo sportkocsija, a 4C. A Genfben bemutatott, valóban izgalmasnak tűnő kocsit - a ritka és drága 8C-vel ellentétben - megfizethető, ugyanakkor valódi élményt nyújtó csúcsmodellnek szánják Milánóban. A márkatulajdonos Fiat vezetők azonban merészebb terveket szövögetnek: egyrészt ezzel az ütős járgánnyal tervezik a nagy visszatérést az Egyesült Államokba, másrészt szinte borítékolható, hogy nyitott karosszériával, Spider néven is piacra dobják. De az olaszoknak ennyi nem elég! A Fiat, álmából felélesztett gyári tuningrészlege, az Abarth is bejelentkezett egy változatra, és a legújabb pletykák szerint az újabban lefelé terjeszkedő Maserati szintén lát fantáziát a kis Alfában. Konkrét műszaki adatokról persze még nem lehet beszélni, maximum találgatni, hogy felváltják-e az 1750 TBi négyhengeres motort egy nagyobb presztízsértékű V6-ossal, ám sokkal komolyabb kérdés, hogy ennyi, voltaképpen egy fészekaljból származó Lotus Elise konkurenst elbír-e a piac?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?