Másfél évet kell várni az új Ferrari SF90 Stradalera

Május 3-án indult újra a gyártás, de óriási a csúszás a Ferrarinál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még idén szeretnék megkezdeni az új modell gyártását a Ferrarinál, de az is lehet, hogy csak januárban kerül az SF90 Stradale a gyártósorra.

A koronavírus járvány miatti korlátozások megérintették az autógyártókat is. A gyárak bezárása egyenesen vezetett a kiszállítások tolódásához is, volt olyan időszak, amikor egyetlen autó sem készült Olaszországban. A Ferrarinál május 3-án kezdhették újra a termelést, korán zártak be, így mindenkinél előbb is nyithattak. Az új modell, az SF90 Stradale gyártását viszont már szerették volna beindítani, ám a gyártás tolódása miatt még nem tudják elkezdeni, év vége előtt semmikép.
Hirdetés
A Ferrari vezér, Louis Camilleri szerint az előrendelési lista jelenleg nagyon hosszú. Az SF90 Stradale esetén a kiszállítást idén év végére tervezik, aki viszont most rendelne autót, annak 18 hónapos várakozási időre kell számítania. A gyártást hamarosan megkezdik, de ebbe beleszólhat még a koronavírus egy esetleges újabb hullámmal. Ha újra kijárási korlátozásokat fognak bevezetni az év negyedik negyedévében, akkor a kiszállítás kezdete már 2021-re tolódhat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?