Másodjára is Autobest díjat nyert az Opel Corsa

Autobest 2015: az Opel Corsa viselheti a kitüntetést

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Autobest zsűrije szerint Kelet-Közép-Európa számára az Opel Corsa az év legérdekesebb újdonsága.


Az Autobest 15 tagú (Bulgária, Horvátország, Cseh Köztársaság Ciprus, Macedónia, Görögország, Magyarország, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna és Málta egy-egy neves újságíróját soroló) zsűrije szerint az Opel Corsa számít az év legfontosabb új autójának. Szavazásukon a Corsa E (menetpróba itt) nyerte az Autobest 2015 címet, Kelet-Közép-Európa év autója kitüntetését.
A 994 pontot gyűjtő Corsát 906 ponttal követve a Hyundai i20 lett a második, a dobogó harmadik fokára a Skoda Fabia került 871 ponttal. Negyedik a Citroën C4 Cactus lett 830 ponttal. Az Autobest történetében most először történt meg, hogy egy modell két egymást követő generációja az első helyen végzett, az Autobest 2007 címet ugyanis a mostani Corsa elődje nyerte.
Hirdetés
A díj odaítélésének szempontjai között kiemelt fontosságú, hogy az adott modell mennyire versenyképes ezeken a piacokon. Nemcsak a dizájn, a műszaki tartalom, a környezetbarátság és a biztonság számít, hanem az is, hogy az adott autó milyen ár-érték arányt képvisel, milyen a mögötte lévő szervizhálózat és milyen fenntartási költségekre lehet számítani. Ilyen paraméterek figyelembevételével lett a legjobb az új, őszi megjelenése óta már 55 ezer megrendelést gyűjtött Corsa. A 32 éve megjelent, eddig több mint 12,4 millió példányban elkelt modell a márka eladásainak negyedét adja, s most még az Év Autója 2015 címre is esélyes.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?