Masszív elbocsátásba kezdett a Tesla

Dolgozói 9 százalékától válik meg a Tesla!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Néhány héttel ezelőtt a Tesla 710 millió dolláros veszteséget jelentett be, amelyet most újabb negatív hír követett. Elon Musk a Twitter csatornáján üzente meg, hogy kénytelenek az autógyár dolgozóinak létszámát 9 százalékkal csökkenteni.

Vajon mikor sikerül a Teslának nyereségesre fordulnia?


Eszeveszett tempóban égette Elon Musk cége a pénzt, miközben a villanyautós közlekedés forradalmán dolgozott. A Tesla 15 év alatt még egyszer sem működött nyereségesen, a költekezés pedig most megbosszulja magát. A kiadások csökkentésének érdekében ugyanis, jelentős elbocsátásra készül a kaliforniai vállalat. Musk az elbocsátásokat azzal indokolta, hogy néhány munkakör megduplázódott, ráadásul több olyan munkafolyamat is van már, amelyre a múltban ugyan szükség volt, de manapság már nem fontos.
Hirdetés

Musk többször is hangsúlyozta, hogy a vállalat fő célja nem csak a profittermelés. Egy fentarthatóbb és tiszta energia felhasználásán alapuló világ lebeg a lelki szemei előtt, ugyanakkor a befektetőket ez nem biztos, hogy meghatja


A Tesla az elmúlt év végén 37 500 embert foglalkoztatott, ebből idén 4000 dolgozót küldenek el. Musk hozzátette, hogy azért hozták meg most ezt a kényes lépést, hogy a jövőben soha ne legyen már szükség ekkora mértékű leépítésre. Természetesen az elbocsátott dolgozóknak köszönetet mondott a vállalat vezére és megígérte, hogy jelentős végkielégítéssel és segítséggel próbálják majd könnyíteni az elbocsátottak helyzetét. Musk hozzátette még, hogy a leépítés nem érinti a gyártószalag melletti munkát, ezért hamarosan már heti 5000 darab Tesla Model 3 készülhet, ami a nyereségesség eléréséhez vezethet.

A Tesla Model 3 lehet a nyereségesség kulcsa

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?