Még a Bentley sem 100-as

Ünnepi Mulsanne a Bentley 95. születésnapjára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Négyszáz éves diófa adta az anyagot a díszbetétekhez és brit nemzeti színekben pompázik a szülinapos Bentley Mulsanne 95 kiadás.


Idén ünnepli 95. születésnapját a Bentley. Természetesen egy ünnepi sorozattal emlékeznek meg W. O. Bentley cégalapítóról, valamint a majd évszázados tradícióról. Az ünneplőbe öltöztetett kocsi a luxus csúcsát jelentő Mulsanne sorozatból készült el, és az 5,5 méteres luxuslimuzin szintjén egész sportos lett. A dizájn és az anyagválasztás is hangsúlyozottan brit. A színek a zászló színei: Britannia kék, Empire vörös és Oxford fehér. A külsőn egyedi még a könnyűfémfelni-garnitúra és a hűtőmaszkon trónoló szárnyas Bentley logó sötét, szürkés tónusa.
Hirdetés


A beltérben a 95. szülinapra emlékeztető logók mindenhol, az üléseken számmal, a küszöbökön betűkkel kiírva. A Mulsanne 95 diófabetétei sem akármilyenek, a nemesfa egy több évszázados példányát egy 2007-es vihar csavarta ki. 300 és 400 év közi teszik a Fulbeck Hallban nőtt ősfa korát. A Bentley szerint a konkrét fa mély, fodros mintázata teljesen egyedi. Ahogy a kék és vajszínű bőrborítás a díszítővarrásokkal, úgy ez is emeli a kabin exkluzivitását. Az évfordulós kivitel csak az Egyesült Királyság országaiban rendelhető, és mindössze 15 példányt készítenek belőle.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?