Még a tűzoltók szíve is fájt, de földarabolták ezt a Shelby-t

Szétcincáltak egy Shelby GT500-at, amit írtak mellé az amerikai tűzoltók, az elég megható

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha emberéletet kell menteni, nem állhat semmi a tűzoltók útjába, sőt, minden eshetőségre fel kell készülniük, arra is, hogyan vágjanak darabjaira egy Mustangot.

Az anyagi kár semmit nem jelent, ha emberéletekről van szó, és erre főként azokat kell felkészíteni, akik az adott esetben kivágják a sérülteket az autóból. A tűzoltóknak, katasztrófavédőknek erre komoly és rendszeres kiképzést biztosítanak. Az amerikai Dearbornban állomásozó tűzoltók is egy ilyen képzésen vettek részt múlt héten. A lehető legtöbb új autót igyekeznek megismerni, ám kissé másképp, mint ahogy azt általában szeretnék az emberek. Ők abból a szempontból tesztelik le, miként lehet biztonságosan kiemelni a sérültet egy összetört autóból. Most épp az új Mustang Shelby GT500 volt terítéken. A piros sportautót megszabadították a tetejétől, feltépték az ajtajait és a motorháztetejét is. A több mint 100 000 dollár értékű, kompresszoros V8-as sportautó ráadásul karbonszálas elemeket is kapott, főként ezek törésképességének megismerése is szükséges a biztonságos mentéshez. A dearborni tűzoltóság facebook oldalán megosztott posztban meghatóan nyilatkoztak: "Majdnem megszakadt a szívünk, hogy fel kell vágnunk ezt a 2020-as Ford Shelby Cobra GT500 tesztautót". Mélyen együttérzünk velük, ugyanakkor érdemes tudni, hogy azért is képes ilyen autót biztosítani a gyártó, mert az ehhez hasonló előszériás autókra nem vár szebb jövő. Megsemmisítésre kerülnek néhány tesztkör után, kereskedelmi forgalomba nem kerülhetnek, így ez a GT500 legalább méltósággal és a jó ügy érdekében pusztult el.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?