Még egy ízelítő a hamarosan érkező új SEAT Leonból

A SEAT legnépszerűbb modellje, a Leon generációváltáson esik át

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A spanyolok azt ígérik, az új Leon lesz a legbiztonságosabb és leginkább hálózatba kapcsolt modelljük, aminek a hátulját már láthatjuk is.

Korábbi eredményeihez képest jól megy a SEAT-nak a Volkswagen-csoport irányítása alatt, egyre több autót ad el a márka és a modellpalettáját is bővíti. A sikereket kihasználva a spanyol tervezők mindent beleadnak, hogy legfontosabb modelljük, a Leon újra meghatározó szereplő legyen a kompakt szegmensben. Január 28-án leplezik le az új generációt, de már most is kaptunk ízelítőt, hogyan fog kinézni az autó. A manapság egyre divatosabb hátsó fénycsík a Tarraco után a Leonra is felkerül, a LED-lámpák pedig enyhén kiemelkednek a karosszériából, ezáltal egy modern, 3D hatást adva a világításnak, ami szintén a mai autóipari trendeket követi. Újdonság még a spanyolosan érzelmes Leon felirat az embléma alatt, illetve a kép alapján úgy tűnik, az FR felszereltség is megmarad. A hátsó lámpákról eddig ez a legtisztább kép, az első lámpákról és a beltérről viszont közölt már egy néhány másodperces videót a márka, erről itt írtunk.
Hirdetés
A Martorellben tervezett és gyártott új, negyedik generációs Leon formavilágával új stílust terveznek bemutatni, ami a márka többi modelljén is visszaköszönhet majd, ugyanakkor megtartják az autó jellegzetes vonásait is, mint az elegancia és sportosság, így továbbra is tipikus Leon marad. A kombi Sports Tourer változat is visszatér, és mindkét variáns nagyobb helykínálatot ígér. A VW-csoport 60 milliárd dollárból kifejlesztett MQB rendszerére épül majd az új Leon (amit az Audi TT-től a Volkswagen Tiguanig több tucat modell használ), annak is az Evo verziójára, ami a belsőégésű motorok mellett az elektromos hajtásrendszer beépítését is lehetővé teszi. A SEAT szerint ez lesz eddigi legbiztonságosabb modelljük, amit be is kapcsolnak a hálózatba, azaz képes lesz internetes források alapján tájékozódni a forgalomról, időjárásról vagy akár a hírekről (hasonló rendszer található az Audikban is, bár ott ezért rendszeresen fizetni kell, hogy meghosszabbítsuk a szolgáltatást).
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?