Még egy kicsivel olcsóbbak lesznek az üzemanyagok

Tovább csökken a benzin és a gázolaj ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ismétel a MOL, szerdán pontosan úgy mérsékli az üzemanyagárakat, ahogyan múlt hét pénteken tette.


Szerdán pontosan úgy tesz a MOL, ahogyan tett múlt hét pénteken: 2-2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti árát - derül ki az MTI piaci értesüléséből. Az újbóli ármérsékléssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 379 forintra, a gázolajé 361 forintra csökken. Bár pénteken csupán 2-2 forinttal estek az árak, az előző hét szerdáján a benzin ára 9, a gázolajé 3 forinttal esett, július egészében viszont a dízel ára apadt jelentősebben - ezért is lehet olcsóbb. A tavalyi második félév is jelentős árcsökkenést hozott, tavaly szeptember és idén január között csaknem 100 forinttal estek az idei első félévben emelkedésnek, majd a másodikban újfent csökkenésnek indult üzemanyagárak.
Hirdetés
A jelenlegi tendencia szerint ismét távolodnak az átlagárak az egykori - a benzin esetén 2012 áprilisában, a gázolajnál januárjában adódott - 450 forintos csúcsáraktól. Mivel az egyes töltőállomások között nem ritka a literenkénti 30-40 forintos árkülönbség, a drágább helyeken, például az autópályák mentén most sem ritkák a 400 forintot meghaladó literárak. Örök érvényű, hogy nemcsak a tankolás idejére, hanem helyére is ajánlott figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?