Még egy lépéssel közelebb az F1-hez a magyar srác!

Kiss Pál Tamás továbblép

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kiss Pál Tamás a magyar autóversenyzés történetének egyik legnagyobb sikerét érte el, még ha többre is számítottunk a harmadik helynél. De nincs ideje pihenni.

Titkon, vagy nem is annyira titkon azt reméltük, hogy Kiss Pál Tamásnak, mint a Brit Formula Renault-bajnokság győztesének gratulálhatunk vasárnap, de azért tegyük a szívünkre a kezünket, csak egy magyar versenyző ért el dobogós helyezést az egyik legrangosabb sorozatban. Hát nem nagyszerű?
De az.
Na de sok idő nincs a visszatekingetésre, mert az autósportban sem lehet a múltból megélni, ott is mindig a jövőre kell gondolni. Tomi még a hétvégi verseny előtt üléspróbán volt egy GP3-as autóban, amelyet holnaptól (szerdától) kezdve három napon keresztül fog tesztelni Portugáliában.
Ugyanis ő is és csapata, az Atech GP is már a 2011-es szezonra koncentrál.
Év közben Tomival többször is beszélgettünk róla, hogy hogyan tovább, mert aki a Brit Formula Renault-bajnokságban a harmadik helyen végez (akkor persze még abban reménykedtünk, hogy bajnok lesz), nyer három versenyt és a 20 futamból 16 után a bajnokság élén áll, annak kötelező előrelépni.
Több lehetőség közül is lehet válogatni. Ha valaki olyan tehetséges, mint Kimi Räikkönen, akkor ebből a bajnokságból egyből a Sauber F1-es csapatához kerülhet, onnan pedig egyenes út vezet a McLarenhez, majd a Ferrarihoz és a világbajnoki címhez.

Ha azonban valaki „csak” annyira tehetséges, mint Lewis Hamilton, akkor jön a következő lépcső, a brit Formula–3-as bajnokság. Ez a világ egyik leghíresebb sorozata, aminek a bajnokai szinte egytől egyig a Formula–1-ben végezték. Azonban a sorozat felett egy kicsit eljárt az idő, és mindenki a Formula–1-es futamok betétversenyére a GP3-ra koncentrál, amelyből csak egy lépés a GP2 és még egy a Formula–1.
Tominak pedig igen jó az esélye bekerülni a GP3-ba. Természetesen ide is, mint mindenhová sok pénz kell, ám bármennyire is meglepő, már a GP3-ba sem lehet csak úgy bevásárolni senkit, a tehetség is komolyan számít. Kiss Pál Tamás pedig az idén bizonyította, hogy tehetség dolgában nem áll rosszul, sőt a gyorsasága is megvan, amelyre több csapat is szívesen építené a 2011-es szezonját.
Tomitól ígéretet kaptunk, hogy az első GP3-as tesztje után azonnal elmeséli nekünk az élményeit.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?