Még egy Porsche 911-es, ami kedvenc kell legyen

Közútra szánt puritán sportváltozat jöhet a Porsche 911-esből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A csodálatos, de kissé túltenyésztett 911 GT3 RS és még erősebb, 2018-ra várt GT2 helyett a Porsche GT néven új sportváltozaton dolgozik.


A GT név még csak pletyka, nincs hivatalosan megerősítve, de a brit Autocar értesülései szerint a Porsche végre elkészíti a tiszta vezetési élményért rajongók új álomautóját. A tavasszal Genfben bemutatott 911 GT3 RS a maga 500 lóerejével és aerodinamikai kitjével minden, csak nem utcai autó. A még nála is erősebb GT2 sem lesz egy napi járós verda, az már szinte biztos. A Porsche-rajongók és -vásárlók egy része számára viszont a vezetési élmény a fontos, nem a jó pályás köridő. Ők egy ideje inkább a kisebb Cayman erősebb változatairól álmodoznak, mint amilyen a GTS is. Legfrissebb kiadásában a Porsche 911 Carrera tökéletes gran turismóvá érett. Az alapkivitelnél erősebb változatok ráadásul ki is vannak szélesítve. Míg a Carrera 1808 milliméter, addig a gyorsabbak (GTS, GT3) 1852, míg a turbósok 1880 mm szélesek. Az új változat szembemegy ezzel a kialakult szokással. Az alap kasztnit kapja, de a GT3-as 3,8 literes szívómotorját. A 2016-ra várt új modell nagy valószínűséggel csak szintén a jövőre esedékes modellfrissítés után jöhet ki.
Hirdetés


Van aki bánkódott amiatt, hogy a GT3-as csak hétfokozatú PDK duplakuplungos automataváltóval kérhető. Nekik is szól majd a GT, ami direkt kapható lesz kéziváltóval is. A GT esetében mindent az autó adta közvetlen visszajelzéseknek és a vezető bevonásának rendelnek alá. A normál kasztni alá épp ezért egy nagyon barátságos, jól kontrollálható és keresztben autózva is biztonságot adó futóművet álmodtak meg. A Porsche a GT-vel visszahozna valamit a régi 911-esek hangulatából. Egy nem annyira tökéletes, de karakteres és szerethető sportkocsit.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?