Még egy rekord várható a Volkswagen elektromos versenyautójától

Újabb rekorddöntésre, vagy inkább állításra készül a Volkswagen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

99 hajtűkanyar vár a Volkswagen elektromos versenyautójára, ami megdöntötte Goodwoodot, Pikes Peak-et és a Nordschleifét is, ismét irdatlan tempóra számíthatunk.


Bekeményített idén a Volkswagen, elektromos részlegének promótálásának céljából sorra rombolja le a rekordidőket híres helyszíneken. az ID.R versenyautó teljesen elektromos, rekordidőt futott a Goodwood Festival of Speed híres szakaszán, a Pikes Peak hegyi felfutón és a 21 kilométer hosszú Nürburgring Nordschleifén. Az elektromos versenyautót minden esetben Romain Dumas vezette, következő megmérettetésén is ő fogja, ami Kínában lesz.
Hirdetés

Az ID.R következő áldozata a Tianmen hegyre felvezető, 99 kanyarból álló, 11 kilométer hosszú szakasz, aminek az emelkedése ráadásul 1100 méter. A Sárkány útjának is nevezett szakasz végén az a 45 fokos dőlésszögű, 999 fokból álló lépcső találhatóm, amin a Range Rover konnektoros hibridje már fölmászott egészen a Mennyek Kapujáig. A Volkswagen ID.R oda már nem fog felmászni, de a 99 kanyarból álló szakaszt, melyből 88 lényegében teljes visszafordító és a legszűkebb csupán hat méteres sugarú, azon vélhetően rekord időt fog futni. Már csak azért is, mert hasonló teljesítménnyel még senki sem próbálta meg, és nagy eséllyel sokáig nem is fogják. A kanyarokban egyébként vélhetően 25 km/h-nál magasabb tempóra nem lesz esélye, de lesz olyan szakasz, ahol elérheti a 230 km/h-s sebességet, és hibázni nem lehet, mert a szűk út szélén egy kilométer mély a szakadék.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?