Még egy x-es: jön az ötödik SEAT Ibiza

2016-ban váltja legnépszerűbb modelljét a SEAT

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A SEAT már most megmutatja a 2016-ban érkező ötödik generációs Ibiza első skicceit.

Idén 30 éves a SEAT Ibiza - írtunk is már róla bőven, ám a gyár most ebből az apropóból árulta el, hogy a következő, ötödik generációs Ibizát majd 2016-ban fogja kihozni. A jelenlegi modell tehát még 2 évet marad.
Hirdetés

Az újdonság a következő generációs Audi A1-gyel és Volkswagen Polóval közös kurtított MQB padlólemezen érkezik majd, egyelőre csak néhány skiccen látható karosszériadizájnja pedig állítólag a mostaniénál is markánsabb, szögletesebb lesz, az orron és a faron egyaránt a lámpákkal és a légbeömlőkkel operálva kialakított x-motívumokkal. Mintha épp nemrégiben láttunk volna ilyesmit a Toyota Aygótól...
Biztos, hogy az MQB-nek köszönhetően tömegcsökkentéssel jön az eddig is több mint ötmillió példányban elkelt Ibiza ötödik generációja, új három- és négyhengeres benzines és dízel motorjaival apasztott fogyasztással és emisszióval. Továbbá új, magasabb kategóriákból érkező kényelmi és biztonsági rendszerekkel.
Mielőtt még az Ibiza befutna, első szabadidő-autóját is be fogja mutatni a SEAT, annak piacra kerülése ugyancsak 2016-ban várható, így az Ibizáé talán 2017-re is csúszhat, de sanszos, hogy ha nem is idén, de két év múlva már láthatjuk majd az őszi Párizsi Autószalonon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?