Még egyszer utoljára

Webber szerint Alonso megérdemelte a győzelmet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az ausztrál versenyző szerint Massa megkapta a lehetőséget a győzelemre, de nem élt vele, és Alonso révén a leggyorsabb nyert.

A Ferrari csapatsorrendjét már szinte mindenki kommentálta és kicsit lerágott csontnak tűnik a dolog, ám Mark Webber véleményére érdemes odafigyelni.
„Szerintem megadták a lehetőséget Felipének (Massa) a győzelemre” – mondta Webber. „Egészen addig a pontig, amíg nem tudott elhúzni. Ha elég gyors lett volna és el tudott volna húzni Alonsótól, akkor megnyerhette volna a versenyt. De így is a leggyorsabb nyert.”
„Nagyon-nagyon-nagyon nehéz a csapatsorrendet kontrollálni. Ha két-, három- vagy négyautós csapatod van, akkor biztosan elérkezik az a pont, amikor az egyik autónak kell nyernie a versenyt.”
Webber véleménye annál is érdekesebb, mert a Brit Nagydíj időmérőedzése előtt ő is szenvedőalanya volt a csapatsorrendnek, amikor Sebastian Vettel autóján megsérült az új első szárny, és Webberét adták neki, mondván, hogy Vettel állt jobban a bajnokságban.
Rubens Barrichello, aki korábban a Ferrarinál több csapatsorrend elszenvedője volt, nem ért egyet Webberrel.
„Senki sem érdemli meg, hogy így kezeljék (mint Massát)” – mondta Barrichello. „A verseny után beszéltem Felipével, hiszen a barátom, de amit neki mondtam, az csak ránk tartozik.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?