Még erősebb kicsi Porschék jöhetnek

Megvalósulhat a Porsche Cayman GT4 RS, jöhet Boxster Spyder GT4 is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy gyárközeli forrásra hivatkozva megint az a pletyka röppent fel, hogy 385 lóerős Boxster és 400 ló körüli Cayman készül.


Már korábban írtunk arról, milyen esélyei lennének egy 400 lóerős körüli Cayman GT4 RS-nek, de most a hír kapott némi megerősítést. A brit Autocar egy belsős forrásra hivatkozva lehozta, hogy a gyár tényleg dolgozik a projekten. Hogy a pénzügyi elemzés és a piacfelmérés alapján zöld utat kaphasson a GT4 RS, még jóval odébb van. Amire számíthatunk, az egy nem sokkal erősebb, de jelentős tömegcsökkentéssel feljavított GT4. A motor 385 lóereje helyett 400 körül tudhatna.
Hirdetés


Nem lenne ennyire erős a Boxster Spyder GT4, ami egy újabb pletykaindító változat. A New York-i Autószalonon bemutatott Boxster Spyder a jelenleg rendelhető legerősebb kétüléses nyitott Porsche. Az autót a Cayman GT4 3,8 literes 375 lóerős boxer hathengerese hajtja, de 10 lóerővel gyengébb nála. Mivel eddig a nyitott változatok mind ennyivel voltak szerényebb teljesítményűek, nem teljesen érthető, hogy erőben hova férne még el a Boxster Spyder GT4. Amivel többet tudhat majd GT4-ként, az az állítható futómű, a 911 GT3-tól átvett fékrendszer és Caymanon használt aerodinamikai csomag lehetne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?