Még erősebb Porschék jönnek

Újabb információk a Cayman GTS-ről és a 911 GT2-ről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A korábbi feltételezéssel szemben valószínűleg nem lesz GT2-es a 911-esből, a Cayman és Boxster GTS viszont hamarosan bemutatkozhat.


Egy korábban kiszivárgott belső prezentáció több eleme már igazolást nyert; megjelent a gyönyörű 911 Targa és a Macan kapcsán közölt információk és helytállnak. Már csak két autóra várunk, a GTS kivitelű Boxsterre és Caymanra. A GTS verziók a már kapható Boxster és Cayman S 325 lóerejénél is biztosan erősebbek lesznek, de „csak” körülbelül 340 lóerősek, hogy a nagyobb és jóval drágább 911-estől ne vegyenek el vevőket. Akinek viszont nem csak a teljesítmény számít, annak a kis Porschék GTS verziói jelentik az álomautót, keményebb felfüggesztések, sportosabb menetteljesítmények jelentik majd a pluszt. Az eredeti kéminformáció szerint áprilisban, a Pekingi Autószalonon fognak megjelenni, már várjuk a hivatalos megerősítést.
Hirdetés


A nagyobb testvér, a már a hatodik evolúciós fázisban járó 911-es eszméletlen gazdag, tizenhat verziót számláló modellkínálata is bővülni fog. De nem úgy, ahogy gondoltuk. A Porsche vezetői szerint a fejlesztés alatt lévő GT2 nem lenne elég gyors a kikönnyítés ellenére sem. A már gyártott Turbo S olyan erős és összkerékhajtásos hajtásláncával annyira stabil, kiegyensúlyozott, hogy egy hátsókerekes GT2 nem tudna többet nála. A németek meglebegtették viszont, hogy a GT3 szinte versenykész pályaváltozatból lesz egy még erősebb RS, ez viszont tényleg hátsókerékhajtással fog kijönni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?