Még idén kiderülhet, mikor tiltják ki a dízeleket Budapestről

Pontos dátum még nincs, idén szeretnének dönteni a dízelek kitiltásáról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere ígéretet tett, hogy még idén a közgyűlés elé kerül a dízelmotoros autók kitiltásának ügye.

Még 2019-ben kezdett aláírásgyűjtésbe a Green Peace, azzal a céllal, hogy a régi dízelmotoros autókat kitiltsák Budapest útjairól. Azóta a szervezet 45 ezer aláírást tudott összeszedni, amelyet július 16-án, pénteken átnyújtottak Budapest főpolgármesterének, Karácsony Gergelynek. A főpolgármester az eseményre szervezett sajtótájékoztatón elmondta, hogy a fővárosi önkormányzat is csatlakozott ahhoz az európai kezdeményezéshez, amely szeretné elérni, hogy mihamarabb jelöljenek ki egy céldátumot a legszennyezőbb autók kitiltására. „A 2030-as céldátum egyre gyakoribb Európában. Az én választási programomban szerepelt egyébként az alacsony kibocsátású zónák kijelölése, amelyet továbbra is tartok, vannak olyan városrészek, ahol nem tudunk egyszerűen mást tenni, és ezekhez is kell egy céldátum. A közgyűlés elé fog kerülni a dátum meghatározása még az idei évben” – nyilatkozta Karácsony Gergely a 444.hu újságírójának, miközben arra is felhívta a figyelmet, hogy a légszennyezésben a korszerűtlen fűtési módok és az avarégetés is nagy szerepet játszik, utóbbit már be is tiltották a városon belül. Ennél pontosabb információk azonban még nem láttak napvilágot a régi dízelautók ügyében.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?